Τι θα φάμε σήμερα μαμά; Η Θέμις Καρδιόλακα μάς δείχνει πώς να φτιάξουμε σπιτικό pad thai
Τι χρειαζόμαστε:
- 250 γρ. noodles ρυζιού
- 5 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 4 αυγά
- 2 κ.σ. φυστίκια peanuts
- 4 κ.σ. ηλιέλαιο
- ½ κούπα σάλτσα σόγιας
- 1 κ.γλ. πάστα κόλιανδρου
- ½ κ.σ. μέλι
- 1 κ.σ. κέτσαπ
Μπορείς να γνωρίσεις καλύτερα τη συνεργάτιδά μας Θέμις Καρδιόλακα στη συνέντευξή της ΕΔΩ
Tι κάνουμε:
- Σε ένα ποτήρι ανακατεύουμε τη σάλτσα σόγιας, τον κόλιανδρο, το μέλι και την κέτσαπ και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά. Τα τηγανίζουμε σαν ομελέτα. Την κόβουμε σε μικρά κομματάκια και την αφήνουμε στην άκρη.
- Βάζουμε τα φυστίκια στο μούλτι και τα θριμματίζουμε.
- Ετοιμάζουμε τα noodles, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Στο wok ρίχνουμε το ηλιέλαιο και σωτάρουμε τα κρεμμυδάκια.
- Προσθέτουμε τα noodles, την ομελέτα, τα φυστίκια και τη σάλτσα και ανακατεύουμε.
TIP: Μπορούμε στο Pad Thai να προσθέσουμε κοτόπουλο, μοσχάρι, χοιρινό ή γαρίδες.
Διάβασε ακόμη
Τι θα φάμε σήμερα μαμά; Η Θέμις Καρδιόλακα μάς δείχνει πώς να φτιάξουμε σπιτική granola
Τι θα φάμε σήμερα μαμά; Η Θέμις Καρδιόλακα μάς δείχνει πώς να φτιάξουμε σοκολατένιο κέικ με παντζάρι