Πώς να φτιάξεις εξωτικά σουτζουκάκια κοτόπουλου με φυστικοβούτυρο
Το φυστικοβούτυρο μαζί με τα άλλα αρτύματα θα δώσουν έναν ταϊλανδέζικο αέρα στο φαγητό
Υλικά:
Για τα σουτζουκάκια
- 500 γρ. κιμάς από μπούτι κοτόπουλου
- 2 κουτ. σούπας φιστικοβούτυρο
- 4 κουτ. σούπας δυόσμος, ψιλοκομμένος
- 2 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
- 1 μικρό ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 4 κουτ. σούπας φρυγανιά, τριμμένη
- 80 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη σάλτσα
- 100 ml σάλτσα σόγιας
- 50 ml λευκό, ξηρό κρασί
- 50 γρ. ζάχαρη καστανή
- 8 φρέσκα κρεμμυδάκια, χοντροκομμένα
Διάβασε ακόμη: Τι θα φάμε σήμερα μαμά; Η Θέμις Καρδιόλακα μάς δείχνει πώς να φτιάξουμε κεφτεδάκια κοκκινιστά
Εκτέλεση
- Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 200°C, στη λειτουργία του αέρα, και στρώνεις τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα.
- Σε ένα βαθύ μπολ ζυμώνεις καλά όλα τα υλικά για τα σουτζουκάκια και τα πλάθεις στο χαρακτηριστικό μακρόστενο σχήμα. Θα βγουν περίπου 20-25 μικρά σουτζουκάκια. Τα τακτοποιείς στο ταψί και ψήνεις για περίπου 10 λεπτά.
- Παράλληλα, σε μια φαρδιά κατσαρόλα ρίξε τη σόγια, το κρασί, τη ζάχαρη και 70 ml νερό και βράσε σε δυνατή φωτιά για 5-7 λεπτά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να σχηματιστεί μια ελαφρώς πηχτή σάλτσα.
- Ρίξε τα κρεμμυδάκια και τα σουτζουκάκια, κάλυψέ τα καλά στην κατσαρόλα και μαγείρεψε για άλλα 4-5 λεπτά.
Σερβίρεις με ένα αφράτο ρύζι.
Διάβασε ακόμη: Μια πάπια μέλι