Thumbnail

Πώς να φτιάξεις εξωτικά σουτζουκάκια κοτόπουλου με φυστικοβούτυρο Πώς να φτιάξεις εξωτικά σουτζουκάκια κοτόπουλου με φυστικοβούτυρο

Το φυστικοβούτυρο μαζί με τα άλλα αρτύματα θα δώσουν έναν ταϊλανδέζικο αέρα στο φαγητό
Δεν είναι πολύ δύσκολη διαδικασία. Αξίζει τον κόπο να τα φτιάξεις!

Υλικά:

Για τα σουτζουκάκια

  • 500 γρ. κιμάς από μπούτι κοτόπουλου
  • 2 κουτ. σούπας φιστικοβούτυρο
  • 4 κουτ. σούπας δυόσμος, ψιλοκομμένος
  • 2 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 4 κουτ. σούπας φρυγανιά, τριμμένη
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σάλτσα

  • 100 ml σάλτσα σόγιας
  • 50 ml λευκό, ξηρό κρασί
  • 50 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 8 φρέσκα κρεμμυδάκια, χοντροκομμένα

Διάβασε ακόμη: Τι θα φάμε σήμερα μαμά; Η Θέμις Καρδιόλακα μάς δείχνει πώς να φτιάξουμε κεφτεδάκια κοκκινιστά

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 200°C, στη λειτουργία του αέρα, και στρώνεις τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα.
  2. Σε ένα βαθύ μπολ ζυμώνεις καλά όλα τα υλικά για τα σουτζουκάκια και τα πλάθεις στο χαρακτηριστικό μακρόστενο σχήμα. Θα βγουν περίπου 20-25 μικρά σουτζουκάκια. Τα τακτοποιείς στο ταψί και ψήνεις για περίπου 10 λεπτά.
  3. Παράλληλα, σε μια φαρδιά κατσαρόλα ρίξε τη σόγια, το κρασί, τη ζάχαρη και 70 ml νερό και βράσε σε δυνατή φωτιά για 5-7 λεπτά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να σχηματιστεί μια ελαφρώς πηχτή σάλτσα.
  4. Ρίξε τα κρεμμυδάκια και τα σουτζουκάκια, κάλυψέ τα καλά στην κατσαρόλα και μαγείρεψε για άλλα 4-5 λεπτά.

Σερβίρεις με ένα αφράτο ρύζι.

Διάβασε ακόμη: Μια πάπια μέλι

Πηγή

Home