Thumbnail

Πώς να φτιάξεις κέικ με ζεστό γάλα (γαλακτοκέικ) Πώς να φτιάξεις κέικ με ζεστό γάλα (γαλακτοκέικ)

Το πιο τρυφερό κέικ που έφαγες ποτέ με ζεστό γάλα και γαλατένια κρέμα!
Ένα νόστιμο, αφράτο και τρυφερό κέικ με λίγη ζάχαρη και πολύ-πολύ γάλα!

galaktokeik

Είναι το ιδανικό κέικ για πρωινό γιατί δεν είναι ένα απλό στεγνό κέικ αλλά ένα γαλατένιο κέικ και πολύ-πολύ νόστιμο! Να ξέρεις πως αυτή τη συνταγή για το κέικ με ζεστό γάλα πρέπει να τη δοκιμάσεις, σίγουρα θα γίνει η αγαπημένη σου και για άλλα γλυκίσματα.

Χρόνος Προετοιμασίας: 60 λεπτά

Χρόνος Ψησίματος: 25 λεπτά

Ποσότητα: 12 κομμάτια

Υλικά

Για το κέικ με ζεστό γάλα

– 200 ml. συμπυκνωμένο γάλα πλήρες

– 30 γρ. Βούτυρο

– 170 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

– 120 γρ. ζάχαρη

– 3 αυγά

– 1 ½ κουταλάκια του γλυκού baking powder

– 1 κάψουλα βανιλλίνης

– Ελάχιστο αλάτι

Για την κρέμα

– 500 ml. συμπυκνωμένο γάλα πλήρες

– 30 γρ. Βούτυρο

– 35 γρ. κόρν φλάουρ

– 70 γρ. μέλι

– 3 κρόκους αυγών

– 1 φλούδα λεμονιού

– 1 κάψουλα βανιλλίνης

Διάβασε ακόμη: Πώς να φτιάξεις κέικ χωρίς βούτυρο, αυγά και γάλα

galaktokeik

Εκτέλεση:

1. Προθερμαίνεις το φούρνο στους 175ο C και καλύπτεις ένα μεγάλο ταψί με αντικολλητικό χαρτί.  Σ΄ένα κατσαρολάκι βάζεις το γάλα και το βούτυρο. Μόλις πάρει μια καλή βράση αποσύρεις. 

2. Στον κάδο του μίξερ χτυπάς τα αυγά και τη ζάχαρη σε δυνατή ταχύτητα ν΄αφρατέψουν για περίπου 4 λεπτά. Κοσκινίζεις το αλεύρι, baking powder και το αλάτι, τα οποία τα προσθέτεις στο μείγμα των αυγών ανακατεύεις με σύρμα εναλλάξ με το ζεστό γάλα.

3. Μεταφέρεις το μείγμα στο ταψί και ψήνεις για 20-22 λεπτά. Αφήνεις το κέικ να κρυώσει και ετοιμάζεις τη γαλατένια κρέμα για να ολοκληρώσεις το κέικ.

4. Βάζεις τη μισή ποσότητα από το γάλα, το μέλι και τη φλούδα του λεμονιού να ζεσταθούν σε χαμηλή φωτιά. Σ’ ένα μπωλ χτυπάς με αυγογδάρτη τους κρόκους, το κόρν φλάουρ, τη βανίλια, το υπόλοιπο γάλα και το προσθέτεις στο ζεστό γάλα. Αφαιρείς τη φλούδα του λεμονιού, ανακατεύεις συνεχώς σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει και μόλις αποσύρεις προσθέτεις το βούτυρο.

5. Μεταφέρεις σε μπωλ και καλύπτεις με μεμβράνη τροφίμων. Μόλις κρυώσει η κρέμα την χτυπάς στο μίξερ ν΄αφρατέψει. Τεμαχίζεις το κέικ – παντεσπάνι στη μέση, σε δύο ίσια κομμάτια, γεμίζεις με την κρέμα και από επάνω ακουμπάς το άλλο κομμάτι. Αφήνεις το κέικ στο ψυγείο να κρυώσει, κόβεις σε κομμάτια και απολαμβάνεις.

Διάβασε ακόμη: Πώς να φτιάξεις κέικ με βατόμουρα και γιαούρτι

galaktokeik

Σημειώσεις για τη συνταγή

– Μπορείς ν΄αντικαταστήσεις το μέλι με ζάχαρη

– Αν θέλεις μπορείς να προσθέσεις στο κέικ 4 κουταλιές της σούπας κακάο διαλυμένες σε 50 ml. γάλα

galaktokeik

Διάβασε ακόμη: Πώς να φτιάξεις σοκολατένιο κέικ κανέλας

galaktokeik

Διάβασε ακόμη: Κέικ αμυγδάλου με καραμέλα από τον Άκη Πετρετζίκη

Πηγή

Home