Πώς να φτιάξεις ρολά κανέλας με κρέμα από κάστανα και λευκή σοκολάτα
Η συνταγή για τα ρολά κανέλας είναι πολύ εύκολη και ειδικά με τη γέμιση από κάστανα, είναι τόσο yummy!
Χρόνος προετοιμασίας: 60 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 25 λεπτά
Ποσότητα: 4-6 άτομα
Υλικά
Για τη ζύμη
- 360 γρ. αλεύρι
- 120 ml. ζεστό συμπυκνωμένο ζαχαρούχο γάλα
- 120 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 5 γρ. μαγιά στιγμής
- 1 αυγό
- 20 γρ. ζάχαρη
- ¼ κ.γ. αλάτι
Για την κρέμα
- 400 γρ. βρασμένα κάστανα
- 100 ml. ζεστό συμπυκνωμένο ζαχαρούχο γάλα
- 80 γρ. βούτυρο λιωμένο
- ½ κ.γ. κανέλα σκόνη
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 80 γρ. μαύρη μαλακή ζάχαρη
Για την κρέμα γιαουρτιού
- 150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 100 γρ. λευκή κουβερτούρα
- 50 ml ζεστό συμπυκνωμένο ζαχαρούχο γάλα
Διάβασε ακόμη: Τι να κάνεις με τη βασιλόπιτα που περίσσεψε
Εκτέλεση:
Για τη ζύμη
- Διαλύεις τη μαγιά και τη ζάχαρη στο γάλα, αφήνεις 5΄να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
- Κατόπιν ζυμώνεις όλα τα υλικά, προσθέτωντας τελευταίο και σταδιακά το λιωμένο βούτυρο.
- Αφήνεις τη ζύμη σε ζεστό σημείο για 30’ να φουσκώσει.
- Στο μπλέντερ ανακατεύεις όλα τα υλικά, εκτός από τη μαύρη ζάχαρη, για την κρέμα κάστανο.
- Ανοίγεις τη ζύμη, με την βοήθεια ενός πλάστη σε ένα ορθογώνιο φύλλο πάχους περίπου 45*25, απλώνεις το μείγμα με το κάστανο και πασπαλίζεις με τη μαύρη ζάχαρη.
- Τυλίγεις σε ρολό και με ένα μαχαίρι κόβεις κομμάτια ζύμης περίπου 3-4 εκατοστά.
- Τα τοποθετείς σε ένα πυρίμαχο σκεύος, τα αφήνεις 30′ σε ζεστό σημείο να φουσκώσουν και ψήνεις στους 175ο C για 25′.
Το γλάσο
- Ετοιμάζεις την κρέμα γιαουρτιού, λιώνοντας την κουβερτούρα στο γάλα, μόλις κρυώσει προσθέτεις το γιαούρτι και ανακατεύεις.
- Περιχύνεις τα ζεστά ρολά κανέλας με το γλάσο και απολαμβάνεις.
Σημειώσεις για τη συνταγή:
-Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και έτοιμη κρέμα από κάστανα που θα βρεις στα ράφια των σούπερ μάρκετ
-Μπορείς να χρησιμοποιήσεις οποιαδήποτε ζάχαρη
Διάβασε ακόμη: Πώς να φτιάξεις Red Velvet Pancakes με παντζάρι και γιαούρτι
Διάβασε ακόμη: Πώς θα φτιάξεις Pretzel (Πρέτσελ)