Πώς να φτιάξεις σνίτσελ με μπεσαμέλ και τρία τυριά (βίντεο)
Δες τα υλικά που θα χρειαστείς!
Υλικά:
- 6 χοιρινά σνίτσελ
- 2 αυγά
- 2 φλ αλεύρι
- 3 φλ φρυγανιά
- λίγο μοσχοκάρυδο
- αλάτι και πιπέρι
- σπορέλαιο για το τηγάνι
Για τη σάλτσα:
- 3 φλ μπεσαμέλ
- 2 φλ τριμμένα τυριά
- 7-8 φετάκια μπέικον
Για τον πουρέ:
- 1 κιλό πατάτες καθαρισμένες
- 4 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
- 1 φλ γάλα
- 1 κ.σ. βούτυρο
- αλάτι και πιπέρι
Διάβασε ακόμη: Φτιάξε μόνη σου την πιο νόστιμη κοτόπιτα! (βίντεο)
Εκτέλεση:
- Αλατοπιπερώνεις τα σνίτσελ και τρίβεις από πάνω λίγο μοσχοκάρυδο. Βουτάς τα σνίτσελ στο αλεύρι και τινάζεις το περιττό. Βουτάς τα σνίτσελ στο αυγό και μετά στη φρυγανιά. Πατάς καλά να κολλήσει το πανάρισμα. Τηγανίζεις στο σπορέλαιο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι μα ροδίσουν καλά.
- Απλώνεις τα σνίτσελ σε ένα ταψί, τα περιχύνεις με τη μπεσαμέλ και βάζεις από πάνω τα τυριά και το μπέικον. Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς, αέρα ή αντιστάσεις μέχρι να λιώσουν τα τυριά.
- Βράζεις τις πατάτες σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Σουρώνεις. Τις λιώνεις με ένα σύρμα και προσθέτεις το βούτυρο και μετά το γάλα και και το αλατοπίπερο. Το φαγητό σου είναι έτοιμο! Καλή όρεξη!
Διάβασε ακόμη: Πώς να φτιάξεις τα ζουμερά μπιφτέκια φούρνου του Βασίλη Καλλίδη (βίντεο)
Δες στο παρακάτω βίντεο όλη τη διαδικασία:
Διάβασε ακόμη: Το αλμυρό κέικ με φέτα και ντοματίνια της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου μάς έχει ξετρελάνει!