Thumbnail

Το αλμυρό κέικ με φέτα και ντοματίνια της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου μάς έχει ξετρελάνει! Το αλμυρό κέικ με φέτα και ντοματίνια της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου μάς έχει ξετρελάνει!

Πρωτότυπο, γευστικό και υπέροχο! Με μια σαλάτα γίνεται το τέλειο, υγιεινό γεύμα!
Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου φτιάχνει το καλύτερο αλμυρό κέικ που έχεις δοκιμάσει ποτέ! Οι σπιτικές συνταγές της είναι εύκολες και πάντα νόστιμες!

Σήμερα η γνωστή σεφ σού δίνει οδηγίες για να φτιάξεις το υπέροχο αλμυρό κέικ της, με τραγανή κρούστα, ντοματίνια, φέτα και παρμεζάνα!

Δες πώς θα φτιάξεις αυτή την φανταστική συνταγή!

Υλικά

  • 800 γρ.  ντοματίνια μακρόστενα
  • ανθός αλατιού
  • 100 γρ. φέτα σκληρή ώριμη
  • 1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 3 κ.σ. βαλσαμικό
  • 1-2 κ.σ.  κρέμα βαλσαμικού
  • 4 κ.σ.  ελαιόλαδο
  • 2-3  κλωνάρια φρέσκια ρίγανη
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 6 παξιμαδάκια ντακάκια αλεσμένα
  • λίγο βούτυρο ή μαργαρίνη για το σκεύος

Διάβασε ακόμη: Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου σού δείχνει πώς να φτιάξεις ψωμί σε 5 λεπτά!

argiroBarbarigou

Για την κρούστα 

  • 1-1/2 φλ. νυφάδες βρώμης
  • 4 κ.σ.  αμυγδαλόψιχα αλεσμένη
  • 3 κ.σ.  φιστίκι Αιγινής ψίχα αλεσμένο
  • 3/4 φλ.  παρμεζάνα ψιλοτριμμένη
  • λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι
  • 125 γρ. βoύτυρο ή μαργαρίνη
  • πράσινη ανάμεικτη σαλάτα για το σερβίρισμα

Διάβασε ακόμη: Μοσχάρι κοκκινιστό με μακαρόνια στο φούρνο από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Εκτέλεση

  1. Πλένεις τα ντοματίνια, τα στεγνώνεις και τα κόβεις στη μέση κατά μήκος.
  2. Τα βάζεις σε μπολ, αλατίζεις με ανθό αλατιού και πασπαλίζεις με το ψιλοκομμένο σκόρδο.
  3. Ραντίζεις με το ελαιόλαδο,το ξύδι και την κρέμα βαλσαμικού.
  4. Βουτυρώνεις με πυρίμαχο μικρό ταψάκι.
  5. Αλέθεις τα ντακάκια και πασπαλίζεις την επιφάνεια.
  6. Αδειάζεις τα ντοματίνια και πασπαλίζεις με τα τρίμματα φέτας και την φρέσκια ρίγανη.
  7. Ετοιμάζεις την κρούστα: Για την τραγανή κρούστα, βάζεις σε μπολ τη βρώμη, την παρμεζάνα, το αμύγδαλο και το φιστίκι Αιγίνης. Αλατίζεις κατά βούληση, τρίβεις κατά βούληση και ανακατεύεις τα υλικά. Κόβεις το βούτυρο ή τη μαργαρίνη σε κυβάκια ή το τρίβεις σε χοντρό τρίφτη πάνω στα υλικά. Με τα δάκτυλα ψιχουλιάζεις το μίγμα να σχηματιστούν κομμάτια σαν άμμος βρεγμένη κι ενωμένη σε μπάλες. Αδειάζεις το μίγμα σε κομματάκια πάνω στις ντομάτες. Ψήνεις σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170ºC για 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια, να γίνει τραγανή και να φαίνεται από τα πλάγια του ταψιού η ντομάτα να κοχλάζει. Σερβίρεις με κουτάλι με μπόλικη πράσινη σαλάτα!

Διάβασε ακόμη: Σήμερα φτιάχνεις margarita και καλείς την κολλητή σου στο σπίτι

Πηγή

Home