Πώς να φτιάξεις σπαγγετίνι με λιαστή ντομάτα, πεκορίνο και βασιλικό;
Η λιαστή ντομάτα και η πλούσια γεύση της ισορροπεί εξαιρετικά με τις γλυκόξινες μαύρες σταφίδες, το πεκορίνο είναι το ιδανικό τυρί και ο βασιλικός απογειώνει το πέστο!
Χρόνος Εκτέλεσης: 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 15 λεπτά
Ποσότητα: 4-5 μερίδες
Υλικά:
– 500g σπαγγετίνη ολικής άλεσηςMISKO
– 150g λιαστές ντομάτες
– 150g πεκορίνο
– 20g μαύρες σταφίδες
– 1 σκελίδα σκόρδο
– 6-7 φύλλα βασιλικό
– 6-7 ντοματίνια
– 80ml ελαιόλαδο
Διάβασε ακόμη: Πώς να φτιάξεις εξωτικά σουτζουκάκια κοτόπουλου με φυστικοβούτυρο
Εκτέλεση
Βήμα 1: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζεις 5 λίτρα νερό, προσθέτεις 7g αλάτι και βράζεις τα σπαγγετίνι ολικής άλεσης για 6-8 λεπτά. Τα στραγγίζεις και κρατάς ένα φλυτζάνι από το νερό.
Βήμα 2: Στο μπλέντερ πολτοποιείς τη λιαστή ντομάτα, τις σταφίδες, το σκόρδο, τα φύλλα του βασιλικού, τη μισή ποσότητα από το πεκορίνο και το ελαιόλαδο.
Βήμα 3: Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζεις το μείγμα που ετοίμασες, προσθέτεις τα ζυμαρικά και λίγο από το νερό που κράτησες, ανακατεύεις κι αν χρειαστεί προσθέτεις λίγο ακόμη από το νερό.
Βήμα 4: Προσθέτεις το πιπέρι, τα ντοματίνια κομμένα στη μέση, 2-3 κουταλιές της σούπας πεκορίνο και αποσύρεις. Σερβίρεις με φύλλα βασιλικού και περοκίνο.
Σημειώσεις για τη συνταγή:
– Αν χρησιμοποιήσεις αποξηραμένες λιαστές ντομάτες, τις μουσκεύεις σε νερό ή στο ελαιόλαδο που θα χρησιμοποιήσεις. – Μπορείς εκτός από σταφίδες να προσθέσεις 2 αποξηραμένους χουρμάδες. – Μπορείς να αρωματίσεις και με φρέσκο θυμάρι
Διάβασε ακόμη: Τι θα φάμε σήμερα μαμά; Η Θέμις Καρδιόλακα μάς δείχνει πώς να φτιάξουμε σπιτικό pad thai