Thumbnail

Πώς να φτιάξεις σπαγγετίνι με λιαστή ντομάτα, πεκορίνο και βασιλικό; Πώς να φτιάξεις σπαγγετίνι με λιαστή ντομάτα, πεκορίνο και βασιλικό;

Μια θεϊκή συνταγή σπαγγετίνι ολικής άλεσης που πρέπει να δοκιμάσεις!
Μια νοστιμότατη συνταγή που περιλαμβάνει λιαστή ντομάτα, μαύρες σταφίδες, πεκορίνο και βασιλικό! Το καλύτερο πέστο με λιαστή ντομάτα που έχεις δοκιμάσει ποτέ!

Η λιαστή ντομάτα και η πλούσια γεύση της ισορροπεί εξαιρετικά με τις γλυκόξινες μαύρες σταφίδες, το πεκορίνο είναι το ιδανικό τυρί και ο βασιλικός απογειώνει το πέστο!

Χρόνος Εκτέλεσης: 10 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος: 15 λεπτά

Ποσότητα: 4-5 μερίδες

Υλικά:

– 500g σπαγγετίνη ολικής άλεσηςMISKO

– 150g λιαστές ντομάτες

– 150g πεκορίνο

– 20g μαύρες σταφίδες

– 1 σκελίδα σκόρδο

– 6-7 φύλλα βασιλικό

– 6-7 ντοματίνια

– 80ml ελαιόλαδο

Διάβασε ακόμη: Πώς να φτιάξεις εξωτικά σουτζουκάκια κοτόπουλου με φυστικοβούτυρο

makaronia

Εκτέλεση 

Βήμα 1: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζεις 5 λίτρα νερό, προσθέτεις 7g αλάτι και βράζεις τα σπαγγετίνι ολικής άλεσης για 6-8 λεπτά.  Τα στραγγίζεις και κρατάς ένα φλυτζάνι από το νερό.

Βήμα 2: Στο μπλέντερ πολτοποιείς τη λιαστή ντομάτα, τις σταφίδες, το σκόρδο, τα φύλλα του βασιλικού, τη μισή ποσότητα από το πεκορίνο και το ελαιόλαδο.

Βήμα 3: Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζεις το μείγμα που ετοίμασες, προσθέτεις τα ζυμαρικά και λίγο από το νερό που κράτησες, ανακατεύεις κι αν χρειαστεί προσθέτεις λίγο ακόμη από το νερό.

Βήμα 4: Προσθέτεις το πιπέρι, τα ντοματίνια κομμένα στη μέση, 2-3 κουταλιές της σούπας πεκορίνο και αποσύρεις.  Σερβίρεις με φύλλα βασιλικού και περοκίνο.

Σημειώσεις για τη συνταγή:

– Αν χρησιμοποιήσεις αποξηραμένες λιαστές ντομάτες, τις μουσκεύεις σε νερό ή στο ελαιόλαδο που θα χρησιμοποιήσεις. – Μπορείς εκτός από σταφίδες να προσθέσεις 2 αποξηραμένους χουρμάδες. – Μπορείς να αρωματίσεις και με φρέσκο θυμάρι

Διάβασε ακόμη: Τι θα φάμε σήμερα μαμά; Η Θέμις Καρδιόλακα μάς δείχνει πώς να φτιάξουμε σπιτικό pad thai

Πηγή

Home