Πώς να φτιάξεις σπανακόπιτα με γιαούρτι, χωρίς φύλλο 

Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 50 λεπτά
Ποσότητα: 8-10 άτομα

Υλικά
Για τη σπανακόπιτα

– 400 γρ. σπανάκι
– 1 ματσάκι μυρωδικά (μάραθο, άνηθο, μαϊντανό)
– 1 ματσάκι μυρωδικά χόρτα (καυκαλήθρες, μυρώνια)
– 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
– 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
– 3 μεγάλα αυγά
– 100 ml. γάλα
– 250 gr. τυρί φέτα
– 50 ml. ελαιόλαδο
– 230 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
– Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
– Αλάτι

Επιπλέον θα χρειαστείς
– 1 αυγό
– 30 ml. γάλα
– 20 ml. ελαιόλαδο
– 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Διάβασε ακόμη: Πώς θα φτιάξεις σπανάκι με αυγά σε σάλτσα ντομάτας

Εκτέλεση:

  1. Προαθερμαίνεις τον φούρνο στους 200° C.
  2. Καθαρίζεις και πλένεις το σπανάκι, τα ψιλοκόβεις, αλατίζεις και τα πιέζεις με τα χέρια σου να βγουν όλα τα υγρά τους και τα τοποθετείς σε μεγάλο μπωλ.
  3. Ψιλοκόβεις τα κρεμμυδάκια και όλα τα μυρωδικά, τα προσθέτεις στο σπανάκι, προσθέτεις αρκετό μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τη φέτα θρυμματισμένη σε χοντρά κομμάτια.
  4. Σ΄ένα μπωλ ανακατεύεις καλά τα 3 αυγά, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το γάλα και με αυτό το μείγμα περιχύνεις το σπανάκι, προσθέτεις το αλεύρι και ανακατεύεις καλά να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μέσα στο χυλό.
  5. Αλείφεις με ελαιόλαδο ένα μέτριο ταψί και το πασπαλίζεις με το αλεύρι, ρίχνεις μέσα το μείγμα.
  6. Χτυπάς σ’ ένα μπωλ: 1 αυγό, 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και 30 ml. γάλα. Περιχύνεις τη σπανακόπιτα φροντίζοντας να πάει το μείγμα παντού.
  7. Ψήνεις για 50 λεπτά στους 200° C και αφήνεις την πίτα να κρυώσει για 30 λεπτά πριν την απολαύσεις. 

Διάβασε ακόμη: Πώς να φτιάξεις πατατόπιτα με πράσο και γραβιέρα! Όλα τα μυστικά για ένα τραγανό φύλλο και μια τέλεια πίτα!

Σημειώσεις για τη συνταγή
– Mπορείς να χρησιμοποιήσεις κάθε είδους χόρτα και αρωματικά εποχής
– Μπορείς να χρησιμοποιήσεις εκτός από φέτα και άλλα τυριά όπως μανούρι ή κατσικίσιο τυρί

Διάβασε ακόμη: Πώς να φτιάξεις σουτζουκάκια από ρεβύθια

Διάβασε ακόμη: Πώς να φτιάξεις χόρτα τσιγαριαστά με αυγά και φέτα

Πηγή

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ