Πώς θα φτιάξεις σπανάκι με αυγά σε σάλτσα ντομάτας
Προετοιμασία: 5′
Έτοιμη σε: 15′
Ποσότητα: 4 άτομα
Υλικά
- 4 αυγά
- 150 gr. φρέσκο σπανάκι
- 1 πιπεριά
- 1 κρεμμύδι
- 1-2 σκελίδες σκόρδο
- Κόλιανδρο φρέσκο
- 200 ml. χυμό ντομάτας
- 100 gr. ντοματάκια κονκασέ ή ντομάτες
- 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- ½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο
- ½ κουταλάκι του γλυκού Garam Masala
- Λίγους σπόρους κόλιανδρο σπασμένους
- Καπνιστή πάπρικα
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Γιαούρτι, για το σερβίρισμα
Διάβασε ακόμη: Πώς να φτιάξεις λαζάνια με σπανάκι
Εκτέλεση:
- Πλένεις και καθαρίζεις τα φύλλα από το σπανάκι.
- Ψιλοκόβεις το σκόρδο και χοντροκόβεις την πιπεριά και το κρεμμύδι.
- Σε ένα τηγάνι σωτάρεις με λίγο ελαιόλαδο την πιπεριά, το σκόρδο και το κρεμμύδι, προσθέτεις τα μπαχαρικά ώστε να βγάλουν όλα τους τα αρώματα.
- Μετά από 2 λεπτά προσθέτεις το σπανάκι και μόλις αχνιστεί, προσθέτεις την σάλτσα ντομάτας, τα ντοματάκια κονκασέ, την ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι.
- Χαμηλώνεις την θερμοκρασία και αφήνεις να πάρει μια βράση.
- Σπάσε τα αυγά μέσα στο τηγάνι, όπου προηγουμένος έχεις δημιουργήσει ένα “βαθούλωμα” με ένα κουτάλι. Προσέχεις ώστε τα αυγά να μείνουν ολόκληρα.
- Σκεπάζεις και βράζεις μέχρι να ψηθεί το ασπράδι και να μείνει ζουμερός ο κρόκος.
- Σερβίρεις με φρέσκο κόλιανδρο και δροσερό γιαούρτι.
Διάβασε ακόμη: Σαλάτα με σπανάκι, μήλο και μανούρι
Tips:
- Μπορείς ν' αντικαταστήσεις τον κόλιανδρο με μαϊντανό
- Αυτό το υπέροχο φαγητό είναι βασισμένο στην συνταγή για Μαροκινό σακσούκα, Shakshuka
- Αντί για σπανάκι δοκίμασε σέσκουλα ή άλλα χόρτα εποχής
- Δεν παραλείπεις να σκεπάσεις το τηγάνι γιατί ο ατμός θα βοηθήσει να ψηθούν σωστά τα αυγά. - Αν θέλεις μπορείς να έχεις ήδη ετοιμάσει μια σάλτσα φρέσκιας ντομάτας και να παραλείψεις να χρησιμοποιήσεις τυποποιημένα ντοματάκια
Διάβασε ακόμη: Πώς να φτιάξεις ριζότο με σπανάκι και παρμεζάνα
Διάβασε ακόμη: Σαλάτα με σπανάκι, μήλο και μανούρι
Διάβασε ακόμη: Πώς να φτιάξεις σπανακόπιτα, με ρύζι και σταφίδα