Πώς να φτιάξεις χόρτα τσιγαριαστά με αυγά και φέτα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης: 20 λεπτά
Ποσότητα: 4 άτομα
Υλικά:
– 500 γρ. διάφορα χόρτα εποχής (αντίδια, ραδίκια, σπανάκι, σέσκουλα)
– 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια
– 1 μικρό ματσάκι μυρωδικά (καυκαλήθρες, μάραθο, μαϊντανό, κόλιανδρο)
– 100 γρ. χυμό ντομάτας
– 50 ml. ελαιόλαδο
– 3-4 αυγά
– 100 γρ. φέτα
– Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
– Αλάτι
Διάβασε ακόμη: Πώς να φτιάξεις αβοκάντο τοστ με αυγά scrambled
Εκτέλεση:
1. Καθαρίζεις, πλένεις τα χόρτα και χοντροκόβεις τα χόρτα με το χέρι σου. Ψιλοκόβεις τα κρεμμυδάκια και τα μυρωδικά.
2. Σε ευρύχωρο τηγάνι ζεσταίνεις το μισό ελαιόλαδο και σωτάρεις τα κρεμμυδάκια για 1-2 λεπτά. Αραιώνεις τον ντοματοχυμό σε 100 ml. νερό και τον προσθέτεις στο τηγάνι. Μόλις πάρει μια βράση προσθέτεις τα χόρτα.
3. Τα σωτάρεις για 5 λεπτά σε δυνατή φωτιά, προσθέτεις αλάτι, αρκετό πιπέρι, τα μυρωδικά, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και συνεχίζεις το μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά.
4. Μ' ένα πιρούνι «ανοίγεις» τα χόρτα δημιουργώντας κενά μέσα στα οποία ρίχνεις τ΄αυγά. Όταν πήξει το ασπράδι τους, είναι έτοιμα, αποσύρεις και προσθέτεις τη φέτα θρυμματισμένη.
5. Σερβίρεις με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, φέτα και μπόλικο ψωμί!
Διάβασε ακόμη: Πέντε λάθη που κάνεις όταν φτιάχνεις πατατοσαλάτα
Σημειώσεις για τη συνταγή
– Μπορείς να χρησιμοποιήσεις όπια χόρτα εποχής
– Αν θες μπορείς να προσθέτεις 2 ντομάτες τριμμένες
– Τ΄αυγά και τη φέτα μπορείς να τα παραλείψεις
Διάβασε ακόμη: Πώς να φτιάξεις κοτόπουλο παπρικάζ με γιαούρτι