Thumbnail

Πώς να φτιάξεις τυρόψωμο με φέτα και πορτοκάλι Πώς να φτιάξεις τυρόψωμο με φέτα και πορτοκάλι

Είναι νόστιμο, ακόμη και αν το φας κρύο! Χωρίς ζύμωμα - με φέτα και πορτοκάλι, είναι απίστευτα απολαυστικό, ελαφρύ και τα παιδιά σου θα το αγαπήσουν!
Σήμερα μοιραζόμαστε μαζί σου μια συνταγή για εύκολο τυρόψωμο με φέτα και πορτοκάλι που θα θες να φτιάχνεις κάθε μέρα!

Tyropsomo

Χρόνος μαγειρέματος: 45 λεπτά
Ποσότητα: 6 άτομα

Υλικά

  • 500 γρ. αλεύρι, αυτοδιογκούμενο
  • 150 ml φρέσκο χυμό πορτοκάλι
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 400 γρ. φέτα ή λευκό κατσικίσιο τυρί
  • 2 μεγάλα αυγά
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι

Tyropsomo

Για την επάλειψη

  • 1 αυγό
  • 20 ml ελαιόλαδο και επιπλέον για το άλειμμα του ταψιού
  • 2 κουταλιές της σούπας νερό

Διάβασε ακόμη: Πώς να φτιάξεις ψωμί με σοκολάτα και φουντούκια

Tyropsomo

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180ο C.
  2. Βάζεις το αλεύρι σε ένα ευρύχωρο μπωλ και προσθέτεις το αλάτι. Προσθέτεις το χυμό, το ελαιόλαδο, τα αυγά και πιπέρι.
  3. Ανακατεύεις και ζυμώνοεις τόσο ώστε να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά σε μια ζύμη και προσθέτεις θρυμματισμένη τη μισή ποσότητα από τη φέτα.
  4. Αλείφεις ένα ταψί 40*35 με ελαιόλαδο και με τις παλάμες σου, απλώνεις τη ζύμη στο ταψί ομοιόμορφα. Προσθέτεις την υπόλοιπη φέτα και την πιέζεις να βυθιστεί στη γέμιση.
  5. Σε ένα μπωλ χτυπάςτο αυγό, το ελαιόλαδο, το νερ και απλώνεις το μείγμα σε όλη την επιφάνεια. Ψήνεις το τυρόψωμο στους 180ο C. για περίπου 45-50′, στις αντιστάσεις.

Διάβασε ακόμη: Ψωμί με πέστο

Tyropsomo

Σημειώσεις για τη συνταγή:

- Μπορείς να εμπλουτίσεις το τυρόψωμο με ελιές και λιαστή ντομάτα, ή να αρωματίσεις με ρίγανη
- Μπορείς επίσης να κάνεις το τυρόψωμο όσο λεπτό θέλεις

Tyropsomo

Διάβασε ακόμη: Ετοιμάσου να φτιάξεις ψωμί μπανάνας

Tyropsomo

Tyropsomo

Διάβασε ακόμη: Πώς να εκμεταλλευτείς το μπαγιάτικο ψωμί;

Πηγή

Home