Thumbnail

Αυτά τα λάθη μπορεί να καταστρέψουν το ψάρι σου Αυτά τα λάθη μπορεί να καταστρέψουν το ψάρι σου

Το ψήσιμο του ψαριού είναι γρήγορο και εύκολο, ωστόσο επειδή το ψάρι είναι ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο τρόφιμο, είναι τρομακτικά εύκολο να τα κάνεις «θάλασσα»!
Οι περισσότερες διατροφικές συμβουλές συνιστούν την μεγαλύτερη κατανάλωση ψαριού. Υγιής πρωτεΐνη που κάνει πολύ καλό στον οργανισμό. Ωστόσο, ενώ σου κάνει καλό, το μαγείρεμά του, αν γίνει με το λάθος τρόπο θα σου κάνει κακό, όχι μόνο στην υγεία και στην γεύση, αλλά και στη διάθεση!

Το ψάρι είναι μέρος της μεσογειακής διατροφής και καλό είναι να το μαγειρεύεις τουλάχιστον δυο φορές την εβδομάδα. 

Τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά που προσφέρει είναι απαραίτητα για την καλή λειτουργία του οργανισμού, αρκεί να ξέρεις να το μαγειρέψεις σωστά, ώστε να μην χάνονται τα μισά με ανθυγιεινούς τρόπους μαγειρικής.

Διάβασε ακόμη: Πώς να εντάξεις τα ψάρια και τα θαλασσινά στη διατροφή σου

fdsa

Ποιά είναι λοιπόν τα πιο συχνά λάθη;

1) Δεν ξέρεις τη διαφορά άπαχου και λιπαρού ψαριού

Ίσως δεν το γνωρίζεις, αλλά τα ψάρια ανήκουν σε δύο βασικές κατηγορίες. Τα λιπαρά και τα άπαχα. Μερικά λιπαρά ψάρια που θεωρούνται και τα πιο θρεπτικά, είναι η ρέγκα, το σκουμπρί και ο σολομός, ενώ τα άπαχα είναι ο μπακαλιάρος, η πέρκα και η γλώσσα.

Διάβασε ακόμη: Πώς να φτιάξεις φιλέτο πέρκας με πέστο και παρμεζάνα

Διάβασε τη συνέχεια του άρθρου στο www.unique-ermes.com.cy 

Home