Σήμερα φτιάχνεις margarita και καλείς την κολλητή σου στο σπίτι
Ακολουθούν 3 συνταγές margarita, έτσι για ποικιλία
Italian Margarita με Amaretto
Υλικά
- 90ml φρέσκο χυμό πορτοκάλι
- 60ml λευκή ή silver τεκίλα
- 30ml Amaretto
- 30ml χυμό λάιμ
Προετοιμασία
- Βάλε όλα τα υλικά σε ένα shaker γεμάτο με πάγο και ανακάτεψε καλά.
- Σέρβιρε το ποτό σε ένα ποτήρι, αφού έχεις βρέξει το στόμιό του και το έχεις βυθίσει σε αλάτι.
- Γαρνίρισε με φέτες πορτοκαλιού και λάιμ.
ΔΙΑΒΑΣΕ: Σήμερα το απόγευμα φτιάχνουμε matcha margarita
Margarita Sangria (ή Sangrita)
Υλικά
- 600 γρ φράουλες
- 1 κούπα χυμό πορτοκάλι
- 1 κούπα τεκίλα
- 750ml ροζέ κρασί
- 1/4 κούπας νέκταρ αγαύης
- 1/4 κούπας triple sec
- 2 λάιμ κομμένα σε φέτες
- αλάτι
Προετοιμασία
- Βάλε στο blender τα 500 γρ φράουλες μαζί με λίγο χυμό λάιμ, μέχρι να πολτοποιηθούν.
- Πρόσθεσε τον πουρέ, τον χυμό λάιμ, την τεκίλα και το triple sec σε ένα μεγάλο δοχείο. Ανακάτεψε. Έπειτα πρόσθεσε το κρασί και το νέκταρ αγαύης.
- Πρόσθεσε τις φέτες λάιμ και πορτοκαλιού, βάλε πάγο και σέρβιρε σε ποτήρια των οποίων το στόμιο έχει αλάτι.
Blood Orange Margarita
Υλικά
Για το σιρόπι:
- 1/4 κούπας νερό
- 1/4 κούπας μέλι
- 1/2 κ.γ. βανίλια
Για τη margarita:
- 60ml σιρόπι μελιού
- 120ml χυμό από 4-6 σαγκουίνια
- 120ml τεκίλα
- 60ml χυμό λάιμ
- 1-2 κούπες πάγο
Προετοιμασία
- Αρχικά, φτιάξε το σιρόπι. Γέμισε ένα κατσαρολάκι με νερό, μέλι, και βανίλια και βάλε το σε δυνατή φωτιά, μέχρι να βράσει. Έπειτα χαμήλωσε τη φωτιά και άφησε το για 10 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Έπειτα, άφησε το να κρυώσει.
- Μετά, πρόσθεσε μια με δυο κούπες πάγο σε ένα shaker και περίχυσε τον χυμό από τα σαγκουίνια, τον χυμό λάιμ, την τεκίλα και το σιρόπι.
- Ανάδευσε δυνατά και σέρβιρε.
- Εννοείται με το κλασικό αλάτισμα στο στόμιο του ποτηριού.