Thumbnail

Σήμερα φτιάχνεις margarita και καλείς την κολλητή σου στο σπίτι Σήμερα φτιάχνεις margarita και καλείς την κολλητή σου στο σπίτι

Ευκαιρία να τα πείτε και να τα πιείτε μετά από τόσο καιρό
Μήνυμα πλέον για έξοδο δεν στέλνεις, παραλία παρά τη ζέστη δεν θες προς το παρόν να πας -μια τα 2-3 κιλάκια που πήρες στην καραντίνα, μια ο φόβος εξάπλωσης του ιού- οπότε τι καλύτερο, από το να φρεσκάρεις τη βεράντα και να καλέσεις την κολλητή σου. Σήμερα, σημείωσε, η bar woman είσαι εσύ!

Ακολουθούν 3 συνταγές margarita, έτσι για ποικιλία 

Italian Margarita με Amaretto

Υλικά

  • 90ml φρέσκο χυμό πορτοκάλι
  • 60ml λευκή ή silver τεκίλα
  • 30ml Amaretto
  • 30ml χυμό λάιμ

Προετοιμασία

  • Βάλε όλα τα υλικά σε ένα shaker γεμάτο με πάγο και ανακάτεψε καλά.
  • Σέρβιρε το ποτό σε ένα ποτήρι, αφού έχεις βρέξει το στόμιό του και το έχεις βυθίσει σε αλάτι.
  • Γαρνίρισε με φέτες πορτοκαλιού και λάιμ.

ΔΙΑΒΑΣΕ: Σήμερα το απόγευμα φτιάχνουμε matcha margarita

Margarita Sangria (ή Sangrita)

Υλικά

  • 600 γρ φράουλες
  • 1 κούπα χυμό πορτοκάλι
  • 1 κούπα τεκίλα
  • 750ml ροζέ κρασί
  • 1/4 κούπας νέκταρ αγαύης
  • 1/4 κούπας triple sec
  • 2 λάιμ κομμένα σε φέτες
  • αλάτι

Προετοιμασία

  • Βάλε στο blender τα 500 γρ φράουλες μαζί με λίγο χυμό λάιμ, μέχρι να πολτοποιηθούν.
  • Πρόσθεσε τον πουρέ, τον χυμό λάιμ, την τεκίλα και το triple sec σε ένα μεγάλο δοχείο. Ανακάτεψε. Έπειτα πρόσθεσε το κρασί και το νέκταρ αγαύης.
  • Πρόσθεσε τις φέτες λάιμ και πορτοκαλιού, βάλε πάγο και σέρβιρε σε ποτήρια των οποίων το στόμιο έχει αλάτι.

ΔΙΑΒΑΣΕ: 5+1 Summer Cocktails

Blood Orange Margarita

Υλικά

Για το σιρόπι:

  • 1/4 κούπας νερό
  • 1/4 κούπας μέλι
  • 1/2 κ.γ. βανίλια

Για τη margarita:

  • 60ml σιρόπι μελιού
  • 120ml χυμό από 4-6 σαγκουίνια
  • 120ml τεκίλα
  • 60ml χυμό λάιμ
  • 1-2 κούπες πάγο

Προετοιμασία

  • Αρχικά, φτιάξε το σιρόπι. Γέμισε ένα κατσαρολάκι με νερό, μέλι, και βανίλια και βάλε το σε δυνατή φωτιά, μέχρι να βράσει. Έπειτα χαμήλωσε τη φωτιά και άφησε το για 10 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Έπειτα, άφησε το να κρυώσει.
  • Μετά, πρόσθεσε μια με δυο κούπες πάγο σε ένα shaker και περίχυσε τον χυμό από τα σαγκουίνια, τον χυμό λάιμ, την τεκίλα και το σιρόπι.
  • Ανάδευσε δυνατά και σέρβιρε.
  • Εννοείται με το κλασικό αλάτισμα στο στόμιο του ποτηριού.

Πηγή 

Home