Thumbnail

Αν σήμερα σε έπιασε λιγούρα, σου έχουμε την πιο τραγανή μπουγάτσα!  Αν σήμερα σε έπιασε λιγούρα, σου έχουμε την πιο τραγανή μπουγάτσα! 

Ο Λάμπρος Βακιάρος σού δείχνει πώς να την πετύχεις!
Αν σε έπιασε λιγούρα πριν από το μεσημεριανό σου γεύμα, μπορείς να φτιάξεις μόνη σου την τέλεια μπουγάτσα! 

dsa

Ο chef μπήκε στην κουζίνα του πλατό της εκπομπής «Στη Φωλιά των Κου Κου» και ετοίμασε το πιο τραγανό γλυκό. Η Κατερίνα Καραβάτου πάντως, έχει ξετρελαθεί! 

Τι θα χρειαστείς: 

Για το φύλλο

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας Χρυσή Ζύμη (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 200 γρ. βούτυρο λιωμένο και χλιαρό (για το άλειμμα)

Για την κρέμα

  • 2 αυγά + 2 κρόκους
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 1.200 γρ. πλήρες φρέσκο γάλα
  • 2 φλούδες λεμονιού
  • 170 γρ. ψιλό σιμιγδάλι
  • 2 βανίλιες
  • 5 γρ. χυμό λεμόνι
  • 60 γρ. βούτυρο (κομμένο σε κυβάκια)

Για το πασπάλισμα

  • Για το Zάχαρη άχνη
  • Kανέλα (προαιρετικά)

Διάβασε ακόμη: O chef Λάμπρος Βακιάρος σού δείχνει πώς θα φτιάξεις İmam bayıldı (βίντεο)

dfas

Εκτέλεση:

Για το φύλλο

  1. Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα ή στις αντιστάσεις.
  2. Βουτυρώνεις ένα μακρόστενο ταψί ή ένα πυρίμαχο σκεύος 30 x 25 εκ.
  3. Τοποθετείς απαλά ένα φύλλο κατά μήκος και βουτυρώνεις. Επαναλαμβάνεις τη διαδικασία με άλλα 2 φύλλα τοποθετώντας τα σταυρωτά. Γυρίζεις προς τα μέσα τις άκρες που εξέχουν και τις βουτυρώνεις.
  4. Στη συνέχεια τοποθετείς 4 φύλλα τσαλακωτά κατά μήκος του ταψιού και τα βουτυρώνεις καλά.
  5. Τοποθετείς το ταψί στη μεσαία σχάρα του φούρνου και ψήνεις για 16 - 20 λεπτά ή μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.

Διάβασε ακόμη: Mήπως σήμερα να φτιάξεις το potato cake της Gwyneth Paltrow;

dsaf

Για την κρέμα

  1. Όσο το φύλλο ψήνεται, σε ένα μπολ βάζεις τα αυγά και τη ζάχαρη και κτυπάς με έναν αυγοδάρτη μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά.
  2. Σε μια μεσαία κατσαρόλα προσθέτεις το γάλα και τις φλούδες λεμονιού και ζεσταίνεις σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία μέχρι λίγο πριν το σημείο βρασμού. Προσθέτεις το σιμιγδάλι, ανακατεύεις συνέχως με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να αρχίσει να πήζει και χαμηλώνεις τη θερμοκρασία σε μέτρια προς χαμηλή.
  3. Προσθέτεις σιγά σιγά το μείγμα με τα αυγά και τη ζάχαρη και ανακατεύεις μέχρι να έχεις μια ρευστή προς πηχτή κρέμα. (Δεν θέλεις να πήξει πολύ σε αυτή τη φάση). Προσθέτεις τις βανίλιες, το χυμό λεμόνι και το βούτυρο σε κύβους και ανακατεύεις μέχρι να ομογενοποιηθουν. Αφαιρείς τις φλούδες λεμονιού. Σκεπάζεις την κρέμα με μεμβράνη που να εφάπτεται στην κρέμα και την αφήνεις να κρυώσει ελαφρώς.

Για τη σύνθεση

  1. Μόλις τα φύλλα έχουν ψηθεί και η κρέμα δεν είναι πολύ καυτή, την προσθέτεις ομοιόμορφα από πάνω (από τα τσαλακωμένα και ψημένα φύλλα) και με την βοήθεια μιας σπάτουλας φροντίζεις η κρέμα να πάει παντού.
  2. Τοποθετείς τα υπόλοιπα 5 φύλλα από πάνω από την κρέμα τσαλακωτά αφού πρώτα τα βουτυρώσεις.
  3. Τοποθετείς ξανά το ταψί στη μεσαία σχάρα και ψήνεις για ακόμη 25 - 30 λεπτά (ανάλογα με το φούρνο), ή μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
  4. Αφαιρείς το ταψί από το φούρνο, το αφήνεις να κρυώσει ελαφρώς και πασπαλίζεις με τη ζάχαρη άχνη και την κανέλλα.

Διάβασε ακόμη: Θυμάσαι τις Κυριακές, προ καραντίνας, που πηγαίναμε για brunch;

Πηγή: star.gr 

Home