Yπέροχη συνταγή από τον σεφ Δημήτρη Σκαρμούτσο, με σάλτσα από μήλα
Δες βήμα-βήμα την διαδικασία για να φτιάξεις το πεντανόστιμο αυτό φαγητό με τις οδηγίες του Δημήτρη Σκαρμούτσου!
Διάβασε ακόμη: Τι θα φάμε σήμερα μαμά; Η Θέμις Καρδιόλακα μάς δείχνει πώς να φτιάξουμε κεφτεδάκια κοκκινιστά
Τα υλικά που θα χρειαστείς:
- 450 γρ μικρές πατάτες
- 2 σκελίδες σκόρδο
- αλάτι χοντρό
- 4 μπριζόλες χοιρινές (χωρίς το κόκαλο)
- 2 κ.γ. φρέσκο φασκόμηλο, κομμένο
- πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, σε φέτες
- 2 μήλα πράσινα, σε κομμάτια
- 3/4 φλ μηλόξυδο
- 1/4 φλ βουτυρόγαλα
Διάβασε ακόμη: Πώς να φτιάξεις γλυκόξινο αρακά με κοτόπουλο
Δες τη διαδικασία βήμα-βήμα:
- Βάζεις τις πατάτες και το σκόρδο σε μια κατσαρόλα, τις καλύπτεις με νερό και αλατίζεις.
- Καλύπτεις με το καπάκι και βράζεις.
- Αφαιρείς το καπάκι και συνεχίζεις το μαγίρεμα μέχρι να μαλακώσουν, για 15 λεπτά. Καλύπτεις και αφήνεις στην άκρη.
- Στο μεταξύ, τρίβεις και τις δύο πλευρές του κρέατος με το φασκόμηλο και αλατοπιπερώνεις κατά βούληση.
- Ζεσταίνεις μια κατσαρόλα σε υψηλή φωτιά, βάζεις 1 κ.γ. ελαιόλαδο και ψήνεις κι από τις δύο πλευρές, συνολικά για 5 λεπτά.
- Μεταφέρεις σε ένα πιάτο.
- Καθαρίζεις την κατσαρόλα και βάζεις τις άλλες 2 κ.γ. ελαιόλαδο.
- Προσθέτεις το κρεμμύδι και τα μήλα και ψήνεις σε μέτρια προς υψηλή φωτιά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά, για 5 λεπτά περίπου.
- Αλατοπιπερώνεις και προσθέτεις το μηλόξυδο.
- Επιστρέφεις το κρέας στην κατσαρόλα, καλύπτεις με καπάκι και μαγειρεύεις, γυρνώντας το κρέας μια φορά, για 4-5 λεπτά.
- Σουρώνεις τις πατάτες κρατώντας 1/4 φλ από το ζωμό τους.
- Επιστρέφεις τις πατάτες στην κατσαρόλα, προσθέτεις τα βουτυρόγαλα και τις κάνεις πουρέ.
- Αλατοπιπερώνεις.
- Σερβίρεις με το κρέας, τα κρεμμύδια και τα μήλα.
- Περιχύνεις με το ζωμό από την κατσαρόλα.
Καλή εβδομάδα και καλή όρεξη!
Διάβασε ακόμη: Φτιάξε σπιτικά nuggets κοτόπουλου για τα παιδιά σου