Thumbnail

Πώς να φτιάξεις γλυκόξινο αρακά με κοτόπουλο Πώς να φτιάξεις γλυκόξινο αρακά με κοτόπουλο

Ο φρέσκος αρακάς τρώγεται με αμέτρητους τρόπους μαγειρέματος... Είναι ένα φαγητό που το λατρεύουν όλοι και σήμερα θα δεις μια ξεχωριστή συνταγή!
Ο αρακάς όταν είναι φρέσκος δεν θέλει πολύ βράσιμο, όταν είναι τραγανός είναι υπέροχος! Μαζί με πιπεριές και κοτόπουλο, θα γίνει πραγματικά απολαυστικό φαγητό για όλη την οικογένεια!

Χρόνος Εκτέλεσης: 30 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος: 40 λεπτά

Ποσότητα: 4-6 άτομα

Υλικά:

– 500 γρ. στήθος κοτόπουλου

– 200 γρ. αρακά

– 250 γρ. πολύχρωμες πιπεριές

– 3 καρότα

– 2 σκελίδες σκόρδο

– 1 κρεμμύδι

– 50 γρ. φρέσκια ρίζα τζίντζερ

– 2 φρέσκα κρεμμυδάκια

– 40 ml σάλτσα σόγιας

– 1 κουταλιά της σούπας μέλι

– 1 κουταλάκι του γλυκού κόρν φλάουρ

– 30 ml ελαιόλαδο ή σησαμέλαιο

– 250 ml ζωμό λαχανικών

– Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

– Αλάτι

– Κόλιανδρο ή μαϊντανό

– 1 μοσχολέμονο

Διάβασε ακόμη:  Πώς να φτιάξεις σπαγγετίνι με λιαστή ντομάτα, πεκορίνο και βασιλικό;

arakas

Εκτέλεση 

Βήμα 1: Τεμαχίζεις το κοτόπουλο σε μπουκιές, το βάζεις σε ένα μπωλ, προσθέτεις το σκόρδο και το τζίντζερ τριμμένα,τη σόγια, το κόρν φλάουρ και το μαρινάρεις για 30΄.

Βήμα 2: Κόβεις σε λωρίδες τις πιπεριές, τα καρότα και το κρεμμύδι.

Βήμα 3: Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι ή γουόκ ζεσταίνεις το ελαιόλαδο, σωτάρεις τα λαχανικά και τον αρακά για 10 περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

Βήμα 4: Προσθέτεις το κοτόπουλο, με τη μαρινάδα, και συνεχίζεις το σωτάρισμα για 3-4 λεπτά.

Βήμα 5: Προσθέτεις το μέλι, τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, τον ζωμό, πιπέρι και προσεκτικά αλάτι, αφού η σάλτσα σόγια είναι αλμυρή. Σιγοβράζεις για περίπου 20 λεπτά και όταν δέσει η σάλτσα αποσύρεις. 

Βήμα 6: Σερβίρεις με ψιλοκομμένο κόλιανδρο και μοσχολέμονο.

Διάβασε ακόμη: Πώς να φτιάξεις εξωτικά σουτζουκάκια κοτόπουλου με φυστικοβούτυρο

arakas

Σημειώσεις για τη συνταγή

– Μπορείς να προσθέσεις στο φαγητό όποιο λαχανικό σου αρέσει, όπως κολοκυθάκια, φασόλια κ.α. – Αν δεν θέλεις να χρησιμοποιήσεις κοτόπουλο, μπορείς να το αντικαταστήσεις με μανιτάρια, ειδικά τα σιτάκε του πάνε πολύ

Διάβασε ακόμη: Μια πάπια μέλι

Πηγή

Home