Πώς να φτιάξεις γλυκόξινο αρακά με κοτόπουλο
Χρόνος Εκτέλεσης: 30 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 40 λεπτά
Ποσότητα: 4-6 άτομα
Υλικά:
– 500 γρ. στήθος κοτόπουλου
– 200 γρ. αρακά
– 250 γρ. πολύχρωμες πιπεριές
– 3 καρότα
– 2 σκελίδες σκόρδο
– 1 κρεμμύδι
– 50 γρ. φρέσκια ρίζα τζίντζερ
– 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
– 40 ml σάλτσα σόγιας
– 1 κουταλιά της σούπας μέλι
– 1 κουταλάκι του γλυκού κόρν φλάουρ
– 30 ml ελαιόλαδο ή σησαμέλαιο
– 250 ml ζωμό λαχανικών
– Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
– Αλάτι
– Κόλιανδρο ή μαϊντανό
– 1 μοσχολέμονο
Διάβασε ακόμη: Πώς να φτιάξεις σπαγγετίνι με λιαστή ντομάτα, πεκορίνο και βασιλικό;
Εκτέλεση
Βήμα 1: Τεμαχίζεις το κοτόπουλο σε μπουκιές, το βάζεις σε ένα μπωλ, προσθέτεις το σκόρδο και το τζίντζερ τριμμένα,τη σόγια, το κόρν φλάουρ και το μαρινάρεις για 30΄.
Βήμα 2: Κόβεις σε λωρίδες τις πιπεριές, τα καρότα και το κρεμμύδι.
Βήμα 3: Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι ή γουόκ ζεσταίνεις το ελαιόλαδο, σωτάρεις τα λαχανικά και τον αρακά για 10 περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Βήμα 4: Προσθέτεις το κοτόπουλο, με τη μαρινάδα, και συνεχίζεις το σωτάρισμα για 3-4 λεπτά.
Βήμα 5: Προσθέτεις το μέλι, τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, τον ζωμό, πιπέρι και προσεκτικά αλάτι, αφού η σάλτσα σόγια είναι αλμυρή. Σιγοβράζεις για περίπου 20 λεπτά και όταν δέσει η σάλτσα αποσύρεις.
Βήμα 6: Σερβίρεις με ψιλοκομμένο κόλιανδρο και μοσχολέμονο.
Διάβασε ακόμη: Πώς να φτιάξεις εξωτικά σουτζουκάκια κοτόπουλου με φυστικοβούτυρο
Σημειώσεις για τη συνταγή
– Μπορείς να προσθέσεις στο φαγητό όποιο λαχανικό σου αρέσει, όπως κολοκυθάκια, φασόλια κ.α. – Αν δεν θέλεις να χρησιμοποιήσεις κοτόπουλο, μπορείς να το αντικαταστήσεις με μανιτάρια, ειδικά τα σιτάκε του πάνε πολύ
Διάβασε ακόμη: Μια πάπια μέλι