Thumbnail

5+1 tips για να αδυνατίσεις χωρίς να στερηθείς! 5+1 tips για να αδυνατίσεις χωρίς να στερηθείς!

Αδυνάτισε χωρίς…. Δίαιτα - Αυτό δεν θέλουμε όλες;
Δεν υπάρχει καμία γυναίκα στον πλανήτη Γη που να αναφωνεί «Ανυπομονώ να ξεκινήσω τη δίαιτά μου». Στην πραγματικότητα, η λέξη δίαιτα δημιουργεί σε όλες μας μόνο αρνητικούς συνειρμούς, που σχετίζονται με τη στέρηση, την υπερπροσπάθεια την καταπίεση.


Και όμως, μετά από χρόνιες έρευνες, μελέτες η μείωση του βάρους με γρήγορες, απαιτητικές στερητικές δίαιτες. Οι περισσότερες γυναίκες δεν κατηγορούν τις συγκεκριμένες δίαιτες, αλλά τον εαυτό τους. Αυτό το γεγονός τις αποθαρρύνει, επιβαρύνοντάς τες ψυχολογικά.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: 5 tips για να κάνεις γυμναστική, αλλά να μην πας γυμναστήριο…Γίνεται!

 

1.Μην παθαίνεις εμμονή με τη ζυγαριά.
Ο δείκτης της ζυγαριάς δεν αποτελεί απόδειξη ευτυχίας ή ολοκλήρωσης και ούτε συνιστά επιτυχία η επίτευξη απώλειας ενός συγκεκριμένου βάρους ανά εβδομάδα. Επιτυχημένο διατροφικό μοντέλο είναι αυτό που είναι μακροπρόθεσμα βιώσιμο. Δεν έχει σημασία αν μπορείς να αντέξεις μια στερητική διατροφή για μερικούς μήνες. Σημασία έχει να μπορείς να υποστηρίζεις μια διατροφή σε βάθος χρόνου, χωρίς να αισθάνεσαι συνεχώς περιορισμό.

2.Πρόσεξε την κατανάλωση του αλκοόλ.
Τα περισσότερα αλκοολούχα ποτά δεν γράφουν στις ετικέτες τους τον αριθμό θερμίδων που
περιέχουν ανά μερίδα. Γι’ αυτό και είναι πολύ δύσκολο να υπολογίσεις τις θερμίδες τους. Προτίμησε να καταναλώνεις κρασί από οποιοδήποτε άλλο αλκοολούχο ποτό και την ποσότητα. Δεν είναι κατακριτέο να καταναλώνεις 1-2 ποτήρια κρασί τις φορές που το επιθυμείς και το αισθάνεσαι.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σού έχουμε το ιδανικό πρόγραμμα για κοιλιακούς (Βίντεο)


3.Μην επιτρέπεις στον εαυτό σου να νιώθει πείνα.
Μπορεί να σου ακούγεται οξύμωρο και μπορεί και εσύ, όπως και οι περισσότερες από εμάς, να έχεις συνδέσει την απώλεια κιλών με τη στέρηση και την πείνα. Ο χειρότερος σύμβουλός σου στην προσπάθειά σου να χάσεις κιλά είναι η πείνα.

Πιο συγκεκριμένα, η πείνα ορίζει και καθορίζει την ποσότητα φαγητού που τελικά θα καταναλώσεις. Όσο πιο πολύ πεινάς και όσο πιο νηστική έχεις παραμείνει μέσα στη μέρα τόσο μεγαλύτερη θα είναι και η ποσότητα που εν τέλει θα καταναλώσεις.

Ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσεις το μεταβολικό σου ρυθμό σε υψηλά επίπεδα, και να αποφύγεις τις βουλιμικές συμπεριφορές είναι να καταναλώνεις απαράβατα:

3 μεγάλα γεύματα την ημέρα (πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό) και 2 μικρά (δεκατιανό, απογευματινό). Το πιο σημαντικό γεύμα όλων είναι το πρωινό,γιατί αν δεν καταναλώνεις πρωινό μέσα σε 60 λεπτά από την ώρα που θα ξυπνήσεις, τείνεις να καταναλώνεις σχεδόν τη διπλάσια ποσότητα βραδινού.

healthy
4.«Καθάρισε» την κουζίνα σου
Οι άνθρωποι έχουν τη τάση να παχαίνουν εξαιτίας της κουζίνας τους.Προφανώς και δεν χρειάζεται να καταπιέζεσαι σε μια έξοδο σε ένα εστιατόριο, αλλά το τι τροφές και ποια προϊόντα περιέχουν τα ντουλάπια και το ψυγείο σου έχει άμεση σχέση με την εικόνα του σώματός σου.

Θες να αδυνατίσεις; Έτσι πρέπει να οργανώσεις την κουζίνα σου. Άδειασε, λοιπόν, την κουζίνα σου από τις ανθυγιεινές και λιπαρές τροφές και εφοδιάσου μόνο με τρόφιμα υγιεινά και χρήσιμα για τον οργανισμό σου. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα ενδώσεις στις λιγούρες που σε οδηγούν σε βλαβερές και παχυντικές επιλογές και σταδιακά θα υιοθετήσεις την «κουλτούρα» της
υγιεινής διατροφής και μαγειρικής.

5.Κατανάλωνε πρωτεΐνη σε κάθε γεύμα.
Δεν υπάρχει τίποτα άλλο επιστημονικά αποδεδειγμένο που να μπορεί να καταπολεμήσει τόσο αποτελεσματικά το αίσθημα της πείνας από την πρωτεΐνη. Επιπλέον, κρατά τα επίπεδα της ενέργειας υψηλά. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να τρως κάθε μέρα κρέας όπως πολλοί λανθασμένα νομίζουν.

Πολύ απλά, πρέπει να μοιράσεις σχεδόν ισόποσα ποσοστά πρωτεΐνης σε κάθε γεύμα σου. Συγκεκριμένα, κάθε γεύμα πρέπει να περιλαμβάνει 20 γραμ. πρωτεΐνης, την οποία μπορείς να προμηθευτείς από μία μερίδα φακές ή ακόμα και μέσα από λίγα αμύγδαλα, που αποτελούν και ένα εξαιρετικά υγιεινό και γευστικό σνακ.

6.Κράτα ημερολόγιο
Έρευνες δείχνουν ότι οι γυναίκες που κρατάνε ημερολόγιο χάνουν έως και δύο φορές περισσότερο βάρος από ό,τι οι γυναίκες που δεν σημειώνουν τις διατροφικές τους συνήθειες. Σημείωνε τι και πόσο τρως και στο τέλος της μέρας υπολόγισε το σύνολο των θερμίδων. Κατέγραφε το μέγεθος του αισθήματος της πείνας, χρησιμοποιώντας την κλίμακα από 1 έως 10.

Αν έχεις καταναλώσει τις θερμίδες που είχες θέσει ως στόχο αλλά πεινούσες σε επίπεδο 9 στα 10, τότε η διατροφή αυτή δεν κάνει για σένα και δεν θα την κρατήσεις για πολύ καιρό. Προσάρμοσε τα γεύματά σου. Δημιούργησε ένα διατροφικό πλάνο που να είναι βιώσιμο και ανεκτό για το σωματότυπό σου και τις ιδιαίτερες ανάγκες σου.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ : Αυτές οι πρωινές συνήθειες σού προσθέτουν κιλά

Home