Thumbnail

Αυτά είναι τα λάθη που κάνεις με τον καφέ σου Αυτά είναι τα λάθη που κάνεις με τον καφέ σου

Και πρέπει να διορθώσεις πάραυτα
Tώρα με την πανδημία, είναι πιο επιτακτική από ποτέ η ανάγκη να μάθεις να φτιάχνεις καλό καφέ στο σπίτι. Ακόμη όμως και αν θεωρείς πως είσαι καλός barista, ενδεχομένως να κάνεις τα πιο κάτω λάθη, τα οποία πρέπει να διορθώσεις.

Αγοράζεις αλεσμένο καφέ

Οι κόκκοι όταν είναι ολόκληροι και φρέσκοι περιέχουν το μεγαλύτερο ποσοστό αντιοξειδωτικών. Αν είναι αλεσμένοι, παρά την ευκολία, ενδέχεται να χάσουν μερικά από τα θρεπτικά τους συστατικά. Οπότε, η λύση είναι να αγοράζεις τους κόκκους ολόκληρους, αποθηκεύοντάς τους σε ένα αεροστεγές δοχείο και να αλέθεις την ποσότητα που χρειάζεσαι κάθε φορά.

Αποφεύγεις το φίλτρο

Αν είσαι λάτρης του γαλλικού ή του espresso, μπορεί άθελα σου να κάνεις «κακό» στον εαυτό σου. Ερευνητές, οι οποίοι παρακολούθησαν περισσότερο από μισό εκατομμύριο ανθρώπους σε περίπου 20 χρόνια, ανακάλυψαν ότι αυτοί που έπιναν φιλτραρισμένο καφέ είχαν χαμηλότερα ποσοστά θνησιμότητας από αυτούς που έπιναν αφιλτράριστο ή ακόμα και καθόλου. Οπότε, μια είναι η λύση. Ξεκίνα να χρησιμοποιείς φίλτρο.

ΔΙΑΒΑΣΕ: Συντελεί ο καφές στην απώλεια βάρους;

Προσθέτεις ζάχαρη ή γλυκαντικές ουσίες

Πέρα από τις θερμίδες, η ζάχαρη προκαλεί φθορά στα δόντια σου και πιθανόν και φλεγμονή. Οπότε, ιδανικά, πίνε τον καφέ σου σκέτο. 

Υπερβολική ποσότητα κρέμας

Η υπερβολική χρήση της είναι όπως πολύ σωστά αντιλαμβάνεσαι μια θερμιδική βόμβα. Προτίμησε πιο ελαφριά υλικά όπως άπαχο γάλα ή γάλα αμυγδάλου.

Χρησιμοποιείς κάψουλες

Έρευνα έχει δείξει ότι το να τρως και να πίνεις από οποιαδήποτε θερμαινόμενο πλαστικό, ακόμα και αυτά που είναι χωρίς BPA, μπορεί να είναι επιβλαβές για την υγεία σου. Οπότε, καλύτερα απόφυγέ τες. 

ΔΙΑΒΑΣΕ: Ένας καφές την ημέρα, πολλές έγνοιες κάνει πέρα

Thumbnail

Ξεχνάς να καθαρίσεις τη μηχανή του καφέ

Κάθε οικιακή συσκευή, η οποία περιέχει νερό για την χρήση της, χρειάζεται συχνό καθάρισμα, ώστε να μη συγκεντρώσει βακτήρια. Αυτό ισχύει ειδικά για τις μηχανές του καφέ, καθώς η ζέστη και η υγρασία που έχουν δημιουργεί το τέλειο περιβάλλον για την ανάπτυξη μικροοργανισμών. Οπότε, ο καθαρισμός, τουλάχιστον μια φορά τον μήνα, επιβάλλεται. 

Πίνεις καφέ πολύ αργά μέσα στη μέρα

Πολλοί από εμάς πίνουμε έναν καφέ ή και έναν δεύτερο το απόγευμα για έχτρα ενέργεια. Ωστόσο, η λήψη καφεΐνης αργά μέσα στην ημέρα, μπορεί να σου δημιουργήσει διαταραχές στον ύπνο.Προτίμησε λοιπόν την κατανάλωση καφέ τις πρωινές ώρες και το απόγευμα επίλεξε snacks τα οποία θα σου δώσουν ενέργεια.

Αγοράζεις χύμα

Παρόλο που το προϊόν μένει για αρκετό καιρό στα ράφια του σούπερ μάρκετ, δε θα έπρεπε να αποθηκεύεται για μεγάλο χρονικό διάστημα σπίτι μας. Γι΄αυτό, να αγοράζεις μικρότερες ποσότητες, ώστε κάθε φορά η ποσότητα που χρησιμοποιείς να είναι φρέσκια και γεμάτη αντιοξειδωτικά.

Δεν επιλέγεις καβουρδισμένο καφέ

"Όταν οι κόκκοι καφέ ψήνονται, προκύπτουν κάποιες αντιδράσεις γνωστές ως maillard. Παράγονται μελανοειδείς ουσίες οι οποίες προσθέτουν στους κόκκους αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις δράσεις. Έτσι, όσο πιο πολύ ψήνονται οι κόκκοι (Dark Roast), περιέχουν περισσότερα αντιοξειδωτικά.

ΔΙΑΒΑΣΕ: Καφές πριν την προπόνηση: Κι όμως κάνει καλό

Πηγή 

Home