Thumbnail

Επιστροφή σε αγαπημένες παλιές συνήθειες Επιστροφή σε αγαπημένες παλιές συνήθειες

H επάνοδος στην κανονικότητα, δε σημαίνει πως πρέπει να αμελούμε την ασφάλεια και την υγεία μας. Κάθε άλλο
Mετά από τόσο καιρό κλεισμένοι στο σπίτι, όλοι λίγο-πολύ έχουμε ανάγκη να νιώσουμε πως όλα είναι πάλι όπως πριν. Να πάμε για φαγητό με την κολλητή και στο καπάκι να πιούμε τον παγωμένο μας καφέ. Να ανανεώσουμε επιτέλους τη γκαρνταρόμπα μας με υπέροχα καλοκαιρινά κομμάτια σε έντονα χρώματα, έχοντας μαζί μας τα παιδιά μας, κάπου που ξέρουμε ότι θα είναι απολύτως ασφαλείς. Σε ένα μέρος που ακολουθεί ευλαβικά όλα τα πρωτόκολλα καθαριότητας και υγιεινής, γιατί όσο και αν έχουμε επιστρέψει στη ρουτίνα, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η πανδημία δεν έχει τελειώσει. Γι΄αυτό, αν θέλουμε να είμαστε νικητές σε αυτή τη μάχη, οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί τόσο για εμάς, όσο και για τους γύρω μας.

Της Μαρίας Γεωργίου 

Από τη μια έχεις την αίσθηση πως τίποτα δεν έχει αλλάξει και το προηγούμενο διάστημα ήταν απλώς ένα παρατεταμένο διάλειμμα στην αγχωτική καθημερινότητα. Γνωρίζεις ωστόσο πως δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα. Γι' αυτό, πρέπει να συνεχίσεις να συμπεριφέρεσαι υπεύθυνα και πέρα από το ατομικό εγώ, να συνυπολογίζεις εξίσου το συλλογικό εμείς, όπως έκανες τόσο καιρό, έχοντας απόλυτη συναίσθηση της πραγματικότητας. 

Αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι πρέπει να παραμείνεις κλεισμένη στο σπίτι. Ούτε η λύση είναι να είσαι μονίμως σπίτι-δουλειά, δουλειά-σπίτι. Μπορείς να διασκεδάσεις και να ψωνίσεις ό,τι χρειάζεσαι τόσο για σένα, όσο και για τα μέλη της οικογένειάς σου, σ' ένα μέρος που συνδυάζει τα πάντα, βάζοντας πλέον σε προτεραιότητα πέρα από την άνεση και τη διευκόλυνση, και την ασφάλειά σου. 

Ειδικά αυτό το διάστημα με τις υψηλές θερμοκρασίες που άρχισαν να επικρατούν, αναζητάς έναν προορισμό που να τα έχει όλα. Ένα μέρος που δε θες μισή ώρα να βρεις μια θέση πάρκινγκ και μάλιστα σε απόσταση από τον προοορισμό σου, ούτε να χρειαστεί να "χρυσοπληρώσεις" γι΄αυτήν. Ένα χώρο όπου οι αποστάσεις ουσιαστικά εκμηδενίζονται, γιατί διαθέτει κυριολεκτικά τα πάντα, εξοικονομώντας χρόνο, αλλά και χρήμα, καθώς σου προσφέρει τη δυνατότητα να κάνεις την απαιτούμενη έρευνα αγοράς. 

ΔΙΑΒΑΣΕ: Food, Shop, Love

mall

Ξέρεις καλά πως υπάρχει ένας τέτοιος προορισμός στη Λευκωσία και μάλιστα τον έχεις επισκεφθεί αμέρητες φορές την τελευταία δεκαετία. Και αυτός δεν είναι άλλος από το Mall of Cyprus, που μετά και την πρόσφατη ανακαίνισή του έχει γίνει το απόλυτο meeting point στην πρωτεύουσα. Οι επιλογές για ψώνια έχουν γίνει ακόμη περισσότερες -30 νέα καταστήματα, δεν τα λες και λίγα- το ίδιο ισχύει και για τον χώρο στάθμευσης -300 επιπλέον θέσεις είναι γεγονός- ενώ μπορείς να έχεις πρόσβαση από διαφορετικές εισόδους. Αυτό σημαίνει πως μπορείς να σταθμεύσεις το αυτοκίνητό σου και να βρεθείς κατευθείαν στο dining area στον 1ο όροφο, χωρίς να χρειάζεται να περάσεις από το ισόγειο. 

Το dining area έχει στηθεί ουσιαστικά από την αρχή, δίνοντας έμφαση στην καλαισθησία, αλλά κυρίως στην ποικιλία. Αν για παράδειγμα ο ένας από την παρέα θέλει ασιατικό, ο άλλος γαλλική κουζίνα κι εσύ ελληνική, το Mall of Cyprus είναι η έξυπνη απάντηση σε αυτόν τον γόρδιο δεσμό, χωρίς να χρειάζεται να μπει κανείς σε μια ατέρμονη διαδικασία να πείσει τον άλλον. Ειδικά ο μεγάλος εξωτερικός χώρος, αποτελεί μια "όαση" χαλάρωσης" αυτούς τους καλοκαιρινούς μήνες που διανύουμε. Σε περίπτωση που έχεις παιδιά, γνωρίζεις πολύ καλά πως κανένα δεν λέει "όχι" σε μια βόλτα στο mall και δεν χορταίνει τόσο εύκολα την παραμονή του εκεί, αφού έχει τη δυνατότητα να παίξει και να απολαύσει γλυκές λιχουδιές, αφού πρώτα εξασφαλίσει την πολυπόθητη συγκατάθεσή σου. Εσύ ως γονιός με τη σειρά σου, έχεις το κεφάλι σου ήσυχο, καθώς δεν υπάρχει πιο kids-friendly χώρος από ένα εμπορικό, ακόμη κι αν έχεις νεογέννητο. 

ΔΙΑΒΑΣΕ: H διασκέδαση δε σταματά ποτέ!

logotipo

 

Μετά από ένα διάστημα που αναγκαστικά παρέμεινε κλειστό ένεκα των κυβερνητικών μέτρων για περιορισμό της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού, το Mall of Cyprus άνοιξε πάλι τις πόρτες του στις 9 Ιουνίου, υποδεχόμενο επισκέπτες και εργαζομένους. Εννοείται πως προηγήθηκε ένα διάστημα εντατικής διεργασίας ώστε να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα βάσει του περί Ασφάλειας και Υγείας Νόμο και τις σχετικές οδηγίες της κυβέρνησης. Η διεύθυνση εφάρμοσε παράλληλα μια σειρά από επιπρόσθετα μέτρα, θέλοντας να διασφαλίσει την ομαλή και άνετη επιστροφή όλων, καθώς η ασφάλεια των επισκεπτών είναι ένα ζήτημα μέγιστης σημασίας και δεν παίρνεται διόλου αψήφιστα. 

Συγκεκριμένα, όλοι οι κοινόχρηστοι χώροι απολυμάνθηκαν ενδελεχώς πριν το άνοιγμα, ενώ τηρείται το πρωτόκολλο καθαριότητας που ήδη εφαρμόζεται, με μεγαλύτερους και πιο εντατικούς ρυθμούς, όπως ακόμα πιο συχνό σχολαστικό καθάρισμα και απολύμανση κοινόχρηστων χώρων, επιφανειών και τουαλετών. 

Σε όλες τις εισόδους υπάρχει προσωπικό ασφαλείας και διασφαλίζεται ότι κάθε επισκέπτης πριν την είσοδό του απολυμαίνει  τα χέρια του με χρήση αντισηπτικών διαλυμάτων, ενώ παράλληλα παραχωρούνται σε όλους δωρεάν γάντια. Επιπλέον, κατά την είσοδο γίνεται θερμομέτρηση κι έχει διαμορφωθεί ειδικός χώρος αναμονής για άτομα με πιθανές ενδείξεις.

 

Στους χώρους εισέρχεται κάθε φορά συγκεκριμένος αριθμός ατόμων, το ίδιο και στους ανελκυστήρες. Σε όλους τους χώρους έχουν τοποτηθεί ειδικές σημάνσεις, υπενθυμίζοντας στο κοινό να κρατά τις απαραίτητες αποστάσεις, με το προσωπικό ασφαλείας να διασφαλίζει τη σωστή εφαρμογή των μέτρων.

Απαραίτητες διαρρυθμίσεις έχουν γίνει τόσο στους εσωτερικούς όσο και  στους εξωτερικούς χώρους εστίασης, ώστε να φιλοξενείται συγκεκριμένος αριθμός επισκεπτών, διατηρώντας την απαραίτητη απόσταση, βάσει των προδιαγραφών του υπουργείου Υγείας. Η παροχή φρέσκου αέρα και η συντήρησή του εξοπλισμού παροχής αέρα, όπως επίσης και η παροχή νερού, γίνεται με πλήρη συμμόρφωση προς τις κυβερνητικές και διεθνείς οδηγίες.

Εσύ δεν έχεις να ανησυχείς για τίποτα. Μπορείς να επισκεφθείς το αγαπημένο σου mall όποτε το επιθυμείς, αρκεί να διαβάσεις με επιμέλεια τις οδηγίες που έχουν τοποθετηθεί σε περίοπτη θέση σε κάθε είσοδο. Τα υπόλοιπα άσε τα στο έμπειρο και πρόθυμο προσωπικό του Mall of Cyprus

 

  

Home