Η επίδραση της μουσικής στη ψυχολογία και την αντοχή σου (βίντεο)
Η μουσικοθεραπεία, βοηθά στη θεραπεία ατόμων με κινητικά προβλήματα, βοηθά όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα επικοινωνίας, παιδιά με αυτισμό ή άλλα προβλήματα. Οι μουσικοθεραπευτές μπορούν να συμβάλλουν στην αντιμετώπισή τους. Κι όχι μόνο, η μουσική είναι ικανή να απελευθερώσει τη σωματική ένταση, να καταπολεμήσει το άγχος, να τονώσει την αυτοπεποίθηση και να προωθήσει την έκφραση και τη δημιουργικότητα.
Διάβασε ακόμη: Γύμνασε τους κοιλιακούς σου, υπό τον ρυθμό του «Dance Again» της JLO
Τι θα έλεγες σήμερα να γυμναστείς υπό τους δυναμικούς ήχους αγαπημένων τραγουδιών;
Στο βίντεο που ακουλουθεί, ο personal & weight trainer Δημήτρης Ορφανάκος και ο συνεργάτης του Αλέξανδρος Μοσχονάς, μάγειρας, με εξειδίκευση στο Calisthenics (καλλισθενική γυμναστική), μοιράζονται στιγμιότυπα από την καθημερινή τους προπόνηση. Η ανεβαστική μουσική είναι αναπόσπαστο κομμάτι της γυμναστικής, αφού συντονίζει, δίνει κίνητρο, συγκέντρωση και ρυθμό, ενώ αυξάνει την παραγωγικότητα και την απόδοση!
Οι αγαπημένες σου μελωδίες είναι ένας πολύ καλός σύμμαχος, ώστε να κατακτήσεις τους στόχους σου, δίνοντάς σου το κατάλληλο κίνητρο. Εάν επιλέξεις τη μουσική που σε ευχαριστεί, θα έχεις σίγουρα καλύτερη επίδοση, οι ασκήσεις θα σου φαίνονται ευκολότερες και θα γυμνάζεσαι πιο σκληρά δίχως να το αντιλαμβάνεσαι. Οι ερευνητές το αποδίδουν στον ρυθμό. Το κατάλληλο τραγούδι, σε βοηθά να διατηρήσεις σταθερό βηματισμό και σου αποσπά την προσοχή από τη δυσκολία της άσκησης.
Διάβασε ακόμη: Κάνεις γυμναστική και διατροφή αλλά «κόλλησε» η ζυγαριά! Τι να κάνεις;
Η μουσική σε χαλαρώνει και αποβάλει το άγχος. Η πιο αργή μουσική, μπορεί να επιβραδύνει τους καρδιακούς παλμούς και να μειώσει το άγχος που τυχόν αισθάνεσαι πριν από έναν αγώνα ή μια ιδιαίτερα έντονη προπόνηση. Αν και η μουσική έχει ιδιαίτερη σημασία, οι στίχοι και το πώς σε κάνουν να αισθάνεσαι, μπορούν να έχουν επίδραση στα συναισθήματά σου και να σε βοηθήσουν να ανακτήσεις τον έλεγχο.
Διάβασε ακόμη: Πόσα συχνά πρέπει να πλένεις τα αθλητικά σου είδη
Η προπόνηση υπό τον ήχο των αγαπημένων σου τραγουδιών, θα γίνει πιο διασκεδαστική, γιατί όσο πιο πολύ χάνεσαι στη μουσική, τόσο αποστασιοποιείσαι από τη δυσάρεστη αίσθηση που μπορεί να έχεις (καταπόνηση).
Βελτιώνεται ο ρυθμός σου και αποφεύγεις τους τραυματισμούς. Η μουσική στο κατάλληλο tempo, μπορεί να βοηθήσει να έχεις καλύτερο ρυθμό και παράλληλα να αποφύγεις τυχόν τραυματισμούς. Ο σωστός ρυθμός έχει συνδεθεί με χαμηλότερα ποσοστά τραυματισμών στους δρομείς μεγάλων αποστάσεων.
Έχεις ταχύτερη αποθεραπεία έπειτα από την προπόνησή σου. Ένα αργό τραγούδι, θα μειώσει τους καρδιακούς παλμούς σου και θα τους επαναφέρει στο κανονικό. Σε μία μελέτη με 60 συμμετέχοντες, διαπιστώθηκε ότι η αργή μουσική μειώνει την αρτηριακή πίεση, επιβραδύνει τον καρδιακό ρυθμό και επιταχύνει τον χρόνο αποκατάστασης. Οι ερευνητές σημείωσαν, επίσης, ότι η ανάκαμψη με την αργή μουσική ήταν ταχύτερη από τη σιωπή ή τη γρήγορη μουσική.
Επίλεξε, λοιπόν, τη μελωδία που σου ταιριάζει και ξεκίνησε δυναμικά το πρόγραμμα της γυμναστικής σου!
Διάβασε ακόμη: Η γυμναστική που ακολουθεί η Κim Kardashian για τέλεια οπίσθια!
Πηγή: star.gr