Thumbnail

Kορωνοϊός: Ξέρεις ότι το κινητό σου είναι μια κινητή εστία μικροβίων; Kορωνοϊός: Ξέρεις ότι το κινητό σου είναι μια κινητή εστία μικροβίων;

Αγγίζουμε τη συσκευή μας πάνω από 2.000 φορές την ημέρα. Πώς την καθαρίζουμε;
Δεν είπαμε να σε πιάσει μικροφοβία και να πας στο άλλο άκρο, απολυμαίνοντας κάθε επιφάνεια, αλλά κάποια αντικείμενα ή σημεία του σπιτιού, εκ των πραγμάτων, έχουν πολύ περισσότερα μικρόβια από κάποια άλλα. Ένα από αυτά εννοείται πως είναι το κινητό μας.

Ο λόγος που μπαίνει το κινητό μας στο μικροσκόπιο είναι επειδή έχει άμεση επαφή με τα χέρια μας. Τα χέρια μας, τα οποία καλούμαστε ειδικά αυτό το διάστημα να πλένουμε περισσότερο από κάθε άλλη φορά και ακολούθως να απολυμαίνουμε με αντισηπτικό. 

ΔΙΑΒΑΣΕ: Πώς το κοινό σαπούνι μάς προστατεύει από τον κορωνοϊό

Αν όμως, δεν καθαρίζουμε αντίστοιχα στο κινητό μας, όπως αντιλαμβάνεσαι, κάνουμε μια τρύπα στο νερό, γιατί τα μικρόβια επανέρχονται στα μέχρι πρότινος πεντακάθαρα χέρια μας. Πέρα από τα χέρια μας, το κινητό, έχει μονίμως επαφή με το πρόσωπό μας και όπως έχουμε πει πολλάκις αυτό το διάστημα προσπαθούμε όσο είναι εφικτό να μην αγγίζουμε το πρόσωπό μας και κυρίως: μάτια, μύτη, στόμα. Τις εισόδους δηλαδή από τους οποίους ένας ιός θα εισχωρήσει στο σώμα μας

ΔΙΑΒΑΣΕ: Κορωνοϊός και γυμναστήριο: Μήπως να το "κόψεις" μέρες που είναι;

Σύμφωνα με έρευνα τού blog.dscout.com/mobile-touchesη πλειοψηφία αγγίζει το κινητό 2.617 φορές, ενώ ένας χρήστης που κάνει έντονη και βαριά χρήση το αγγίζει 5.427 φορές την ημέρα, γεγονός που υπογραμμίζει πόσο σημαντικό είναι να φροντίσουμε να κρατάμε καθαρές όλες τις επιφάνειες εκείνες που έρχονται σε επαφή με τα χέρια και το πρόσωπό μας.  

Για την οθόνη των έξυπνων συσκευών γενικότερα, θα πρέπει να τις καθαρίζουμε συχνά όλες, συμπεριλαμβανομένων των έξυπνων ρολογιών (smart watches), ακόμα και των ακουστικών, καθώς τα αγγίζουμε συχνά.

ΔΙΑΒΑΣΕ: Πώς πρέπει να πλένεις τα ρούχα σου στο σπίτι ώστε να μην μεταφέρουν μικρόβια

mobile

Πώς να καθαρίσεις το κινητό σου 

  • Ψεκάζεις μ' ένα καθαριστικό οθόνης μια πετσέτα χαρτιού ή ένα απαλό ύφασμα και μετά καθαρίζεις την επιφάνειά του.
  • Αποφεύγεις τη χρήση οικιακών προϊόντων καθαρισμού κατά τον καθαρισμό των έξυπνων συσκευών. 
  •  Πρόσεξε να μην χρησιμοποιείς υπερβολική ποσότητα, καθώς το υγρό μπορεί να οδηγήσει σε δυσλειτουργία αν εισέλθει στον εξοπλισμό.
  • Αν χρησιμοποιείς θήκη για να προστατεύσεις το κινητό σου, τότε είναι εξίσου σημαντικό να φροντίσεις να τις κρατά καθημερινά καθαρή. 
  • O καθαρισμός για τις θήκες μπορεί να γίνει με κανονικά οικιακά καθαριστικά, αφού βέβαια πρώτα αφαιρέσεις τη συσκευή. Προτού την τοποθετήσεις εκ νέου, βεβαιώσου ότι είναι στεγνή, για ευνόητους λόγους. 
  • Όπως επίσης αντιλαμβάνεσαι μια φορά δεν είναι αρκετή. Επανέλαβε τη διαδικασία αρκετές φορές μέσα στη μέρα. Επίσης, είναι αυτόνοητο να αγγίζεις το κινητό με καθαρά χέρια. 

ΔΙΑΒΑΣΕ: Προσοχή! Ψευδές, παραπλανητικό & επικίνδυνο το ποστ με τον Ιταλό γιατρό

*Απόφυγε να ακουμπάς το κινητό όσο τρως και προς Θεού, μην το παίρνεις μαζί σου στην τουαλέτα. Τα μικρόβια εκεί είναι αμέτρητα. Άλλωστε, δε θα πάθεις και τίποτα, αν δεν τσεκάρεις τα social media για μερικά λεπτά! 

ΔΙΑΒΑΣΕ: "Μένουμε Σπίτι": Το πιο αποτελεσματικό μέτρο περιορισμού του κορωνοϊού

Home