Thumbnail

Πώς να καθαρίζεις το κινητό σου για να αποφύγεις την εξάπλωση του κορωνοϊού Πώς να καθαρίζεις το κινητό σου για να αποφύγεις την εξάπλωση του κορωνοϊού

Ήρθε η ώρα να δούμε όλοι πιο σοβαρά, την απολύμανσή του
Μπορεί ο ιός, απ' όσο γνωρίζουμε, να μεταφέρεται μέσα από τον βήχα ή το φτάρνισμα, όμως και οι οθόνες αφής, συμβάλλουν τα μέγιστα στην εξάπλωση του.

koronoios

Πότε ήταν η τελευταία φορά που καθάρισες το κινητό σου τηλέφωνο, το tablet σου, κάποια ηλεκτρονική συσκευή, τον υπολογιστή, το laptop, το πληκτρολόγιο, ακόμα και το ποντίκι σου;

Μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Journal of Hospital Infection, αναφέρει πως ο κορωνοϊός μπορεί να παραμείνει σε μια σκληρή επιφάνεια μέχρι και εννέα ημέρες. Φαντάσου λοιπόν, πόσα βακτήρια κουβαλούν τα κινητά μας τηλέφωνα που τα χρησιμοποιούμε τόσες πολλές φορές μέσα στην ημέρα. 

Διάβασε ακόμη: Σταμάτα να αγγίζεις το πρόσωπό σου

koronoios

Οπως εξηγεί και ο καθηγητής William Kivil, του Πανεπιστημίου του Southampton, «θα μπορούσες να πλένεις τα χέρια σου συνέχεια, αλλά από τη στιγμή που αγγίζεις την οθόνη του κινητού σου και μετά το πρόσωπό σου, ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για να μολυνθείς».

Εννοείται πως δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις προϊόντα καθαρισμού και απολύμανσης που υπάρχουν στην αγορά, καθώς η οθόνη του κινητού τηλεφώνου σου, θα κασταστραφεί.

Τόσο η Apple, όσο και η Samsung, προτείνουν την απενεργοποίηση του κινητού. Στη συνέχεια, με ένα απαλό πανί, σαν αυτό που καθαρίζεις τους φακούς των γυαλιών σου, και ελάχιστα νωπό, καθαρίζεις την οθόνη. Πρέπει όμως να προσέξεις ούτως ώστε οποιαδήποτε μορφής υγρασία να μην περάσει στις θύρες του κινητού. Παράλληλα, πρέπει να καθαρίζεις το κινητό στο σύνολο του. Οχι μόνο την οθόνη.

Διάβασε ακόμη: Η φρενίτιδα του κορωνοϊού

sa

Επίσης, εκτός ότι θα πρέπει όλοι να πλένουμε τα χέρια μας τακτικά, δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούμε το κινητό την ώρα που τρώμε.

Η συστηματική απολύμανση των υπολογιστών μας είναι κάτι που πρέπει επίσης να κάνουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα, με τα ειδικά καθαριστικά που υπάρχουν στο εμπόριο, καθώς όπως λέει η δρ. Jena Matsuki, λοιμωξιολόγος στο Πανεπιστήμιο του Sussex, «μπορεί ο ιός να μεταφέρεται μέσα από τον βήχα ή το φτάρνισμα, όμως οι οθόνες αφής, συμβάλλουν τα μέγιστα στην εξάπλωση του».

Διάβασε ακόμη: Οι ιατρικές υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας μάς λύνουν όλες τις απορίες μας για τον κορωνοϊό

Πηγή

Home