Thumbnail

Σούπερ μάρκετ: Με αυτή την εφαρμογή θα ξέρεις εάν έχει συνωστισμό Σούπερ μάρκετ: Με αυτή την εφαρμογή θα ξέρεις εάν έχει συνωστισμό

Με αυτό το app στο τηλέφωνό σου θα ξέρεις πλέον σε πραγματικό χρόνο, εάν είναι η κατάλληλη στιγμή να πας για τα ψώνια σου!
Μία καινοτόμα εφαρμογή στο κινητό τηλέφωνο σού δίνει πλέον τη δυνατότητα να αποφεύγεις τις ωρές στα σούπερ μάρκετ για την προμήθεια βασικών αγαθών.

Η ομάδα WaitLess που τη δημιούργησε και που αποτελείται από Κύπριους ηλεκτρονικούς επιστήμονες, αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι πέραν των υπεραγορών, στοχεύει να προσθέσει κι άλλες σημαντικές επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου τροφίμων και ποτών, φαρμακείων, κέντρων αιμοδοσίας, τράπεζες, κ.ά.

Διάβασε ακόμη: Εσύ θα κατεβάσεις το application για κορωνοϊό στο κινητό σου;

as

Μπορείς να κατεβάσεις την εφαρμογή μέσω του Google Play Store αναζητώντας την με το όνομα WaitLessCY ή ακολουθώντας τον πιο κάτω σύνδεσμο: ΕΔΩ.

Η καινοτομία έχει ήδη γνωστοποιηθεί στο Υφυπουργείο Έρευνας Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η ομάδα WaitLess, που συμβάλει με το δικό της τρόπο στην αντιμετώπιση της ραγδαίας εξάπλωσης του κορωνοϊού COVID-19 και στην προστασία της δημόσιας υγείας, ανέπτυξε αυτή την έξυπνη εφαρμογή για Android συσκευές, προκειμένου να σε ενημερώνει σε πραγματικό χρόνο, για την προσέλευση πελατών στις υπεραγορές της Κύπρου. Μέσα στις επόμενες μέρες, σκοπεύει να κυκλοφορήσει και μία εφαρμογή για iOS συσκευές.

«Στόχος είναι η προώθηση της υπεύθυνης χρήσης της κατ’ εξαίρεση μετακίνησης προσώπων, αλλά και η προστασία των μελών του προσωπικού των υπεραγορών και των πελατών τους», αναφέρει η ανακοίνωση.

Πλέον λοιπόν, θα μαθαίνεις κατά πόσο υπάρχει συνωστισμός στην υπεραγορά που επιθυμείς να επισκεφθείς, έτσι ώστε να αναβάλεις την επίσκεψή σου για αργότερα, όταν θα υπάρχει μειωμένη κίνηση.

Οι πληροφορίες θα παρέχονται από εσένα, αφού φυσικά συμφωνήσεις με την πολιτική απορρήτου καθώς και τους όρους χρήσης της εφαρμογής, με το να κοινοποιείς την τοποθεσία σου, ώστε να ενημερώνονται οι πληροφορίες που παρέχονται από την εφαρμογή.

Διάβασε ακόμη: Κορωνοϊός: 12+1 πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις στο σούπερ μάρκετ

sd

Η ομάδα WaitLess σημειώνει ότι σέβεται την ιδιωτικότητα των χρηστών

«Η τοποθεσία της συσκευής των καταναλωτών δεν μπορεί να συσχετιστεί με κανένα τρόπο με τα άτομα ως εγγεγραμμένους χρήστες. Επίσης δεν διατηρείται κανένα ιστορικό σχετικά με τις τοποθεσίες, ούτε παρακολουθείται η διαδρομή που έχει ακολουθηθεί από οποιαδήποτε συσκευή ή χρήστη. Με αυτό τον τρόπο μπορούν όλοι οι καταναλωτές να βοηθήσουν με την παροχή αυτών των πληροφοριών οι οποίες θα γνωστοποιούνται σε πραγματικό χρόνο μέσω της εφαρμογής», προσθέτει η ανακοίνωση.

Αναφέρεται επίσης, ότι εκτός από την εφαρμογή, έχει αναπτυχθεί πλατφόρμα, η οποία δίνει τη δυνατότητα στις διευθύνσεις των υπεραγορών, εάν το επιθυμούν, να έχουν πρόσβαση έτσι ώστε μέσω αυτής, να παρέχουν οι ίδιοι τις ακριβείς πληροφορίες που σχετίζονται με την κίνηση και την πληρότητα των υπεραγορών, για αποφυγή συνωστισμού καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Αυτό καθίσταται αναγκαίο και στη βάση των νέων μέτρων που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση, τα οποία μεταξύ άλλων αναφέρουν ότι: «Η χρήση της κατ’ εξαίρεση μετακίνησης προσώπων, σύμφωνα με τις πρόνοιες του Εντύπου Β, περιορίζεται σε μια μόνο φορά την ημέρα».

Για περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα της Ομάδας: https://www.waitlesscy.com

Διάβασε ακόμη:  Tώρα μπορείς κι εσύ να γίνεις...Nupper και να συμμετέχεις στο πρώτο community based κοινωνικό δίκτυο

Πηγή

Home