Thumbnail

6+1 σημάδια ότι κάποιος σου λέει ψέματα 6+1 σημάδια ότι κάποιος σου λέει ψέματα

Στα εξηγεί όλα ο ψυχοθεραπευτής που εκπαιδεύει CIA και FBI
Ένας ειδικός που στο παρελθόν έχει εκπαιδεύσει το FBI και τη CIA πώς να καταλαβαίνει αν κάποιος λέει ψέματα, αποκαλύπτει τα μυστικά του για να σε βοηθήσει την επόμενη φορά που θα σου πούνε ψέματα κατάμουτρα να τους ¨τσακώσεις¨.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: 3 δραστηριότητες που θα σε βοηθήσουν να καθαρίσεις το μυαλό σου

 

Ο δρ Λίμπερμαν είναι ένας έμπειρος ψυχοθεραπευτής που χρησιμοποιεί επιστημονικά τεκμηριωμένες τεχνικές για να διαβάζει τα λόγια και τις πράξεις των ανθρώπων. Τα τελευταία 25 χρόνια, έχει εκπαιδεύσει το FBI, τη CIA και άλλες υπηρεσίες ασφαλείας ώστε να γίνουν ανθρώπινοι ανιχνευτές ψεύδους.

Σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο "Write About Now Podcast", ο Dr. Λίμπερμαν μοιράστηκε μερικά σημάδια που φανερώνουν προσπάθεια εξαπάτησης και χειραγώγησης: 

1.Οι ψεύτες μιλούν πάρα πολύ

«Ως γενική κατευθυντήρια γραμμή, μια ειλικρινής απάντηση είναι σύντομη και άμεση», δήλωσε ο Dr. Lieberman. Οι ψεύτες, από την άλλη πλευρά, συχνά επιδίδονται σε έναν μακρύ μονόλογο με πολλά «πονήματα» και «ηθικολογίες».

Οι ψεύτες προσδιορίζουν τις απαντήσεις τους με κάθε είδους δικαιολογίες, όπως: «Δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος» ή «Όπως σας είπα και προηγουμένως». Βασικά, λένε εκατό πράγματα εκτός από μια άμεση απάντηση στην ερώτησή σας.

2. Οι ψεύτες προσπαθούν να σου πουλήσουν την αλήθεια

«Ένας ψεύτης ενδιαφέρεται να σας πουλήσει κάτι», δήλωσε ο Δρ Λίμπερμαν. «Πρέπει να τους πιστέψετε, πράγμα που σημαίνει ότι συνήθως υπερβάλλουν ς πολύ πέρα από το σημείο που θα σταματούσε ένας ειλικρινής άνθρωπος. Υπάρχει η τάση να υπερεξηγούν».

3. Οι ψεύτες ανακουφίζονται όταν η συζήτηση τελειώνει

Ο Δρ Λίμπερμαν υποστηρίζει ότι αυτή η αίσθηση ανακούφισης πρέπει να σημάνει συναγερμό στους συνομιλητές τους ως δείγμα ότι λέει ψέματα. «Βάλτε τον εαυτό σας στη νοοτροπία ενός τίμιου ατόμου που κατηγορήθηκε άδικα για κάτι. Όταν τελειώνει αυτή η συζήτηση, σκέφτεστε: "Περιμένετε ένα λεπτό. Μόλις με κατηγόρησες για κάτι". Είστε αναστατωμένοι και ενοχλημένοι, ίσως αγανακτισμένοι - αλλά δεν είστε ανακουφισμένοι».

4. Οι ψεύτες χαμογελούν με το στόμα τους, όχι με το πρόσωπό τους

«Όταν κάποιος προσποιείται ένα συναίσθημα, αυτό δεν περιλαμβάνει ολόκληρο το πρόσωπο», δήλωσε ο Δρ Λίμπερμαν. «Το χαμόγελο δεν περιλαμβάνει το πάνω μέρος του προσώπου, αλλά μόνο το κάτω μέρος του προσώπου».

5. Οι ψεύτες προσποιούνται ότι είναι ήρεμοι

«Όταν κάποιος προσποιείται ότι είναι αθώος για κάτι, προσπαθεί να παρουσιάσει την εικόνα κάποιου που είναι ήρεμος και έχει αυτοπεποίθηση», δήλωσε ο Dr. Lieberman.

 

lie

unsplash.com/photos/Yhc3SDYY678

 

6. Οι ιστορίες των ψευτών είναι…τέλειες

Όταν ένα άτομο λέει την αλήθεια, ειδικά για κάτι που είναι δραματικό, η ιστορία πιθανόν να μην έχει μια λογική ροή. Ο Dr. Lieberman υποστηρίζει ότι συχνά ξεκινούν με το πιο δραματικό μέρος και στη συνέχεια συμπληρώνουν κατά κάποιο τρόπο τα κενά καθώς προχωρούν.

«Ένα άτομο που επινοεί μια ιστορία, αφού φτάσει στο κύριο γεγονός, θα τελειώσει. Δεν πρόκειται να συνεχίσει, επειδή, στο μυαλό του, αυτό είναι που πρέπει να σας πουλήσει», υποστηρίζει ο Dr. Lieberman. «Αλλά μια ειλικρινής εξιστόρηση του τι συνέβη θα περιλαμβάνει και μια συναισθηματική επακόλουθη κατάσταση, το πώς ένιωσε το άτομο».

7. Οι ψεύτες χρησιμοποιούν απρόσωπες αντωνυμίες

Ο Dr. Lieberman εκπαιδεύει τις αστυνομικές αρχές να δίνουν προσοχή στις προσωπικές αντωνυμίες που χρησιμοποιούν οι ύποπτοι.

«Οι αντωνυμίες μπορούν να αποκαλύψουν αν κάποιος προσπαθεί να αποστασιοποιηθεί ή να διαχωρίσει εντελώς τον εαυτό του από τα λόγια του», αναφέρει στο βιβλίο του «Mindreader».

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: 4 παράξενοι παράγοντες που επηρεάζουν την υγεία σου

 

Πηγή 

 

πηγή κεντρικής φώτο 

Home