Αβοκάντο γεμιστό με αβγό
Το καλύτερο και πιο υγιεινό σνακ, τώρα μπορείς να το φτιάξεις πολύ γρήγορα
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φτιάξε κριτσίνια με γλυκάνισο και σουσάμι
Υλικά:
- 2 μεσαία αβγά
- 1 αβοκάντο, καθαρισμένο
- 2 μερίδες μπέικον, ψιλοκομμένο
- 2 κουτ. του γλυκού θυμάρι
- 1 σκελίδα βασιλικό ξηρό
- 1 πρέζα αλάτι και λίγο πιπέρι
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η σοκολατόπιτα των 3' από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
Εκτέλεση:
- Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 220 βαθμούς C.
- Σε ένα μπολ, σπας τα αβγά, διαχωρίζοντας σε ασπράδι και κρόκο.
- Σε ένα δεύτερο μπολ, καθαρίζεις το αβοκάντο και αφήνεις την ψίχα του στην άκρη. Στο κέντρο του αβοκάντο ρίχνεις τον κρόκο προσεκτικά και στη συνέχεια το ασπράδι. Κινείς τη διαδικασία με ιδιαίτερη μαεστρία, ούτως ώστε να μην σπάσει ο κρόκος.
- Προσθέτεις τον μαϊντανό και το βασιλικό και λίγο πιπεράκι. Κόβεις τις μερίδες μπέικον και τις τοποθετείς από πάνω.
- Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά.
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μακαρονάδα με ντοματίνια και ξινομυζήθρα