Thumbnail

Αυτά είναι τα πιο νόστιμα μπισκότα με ταχίνι και κομμάτια σοκολάτας που έχεις δοκιμάσει Αυτά είναι τα πιο νόστιμα μπισκότα με ταχίνι και κομμάτια σοκολάτας που έχεις δοκιμάσει

Αν σου αρέσουν τα μπισκότα, αυτά θα γίνουν τα αγαπημένα σου
Μπισκότα! Το ωραιότερο συνοδευτικό στο καφεδάκι σου! Τα συγκεκριμένα, είναι μαλακά, πεντανόστιμα και φτιάχνονται εύκολα. Μήπως να τα φτιάξεις σήμερα;

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Λαχταριστά μπισκότα με καραμέλα και σοκολάτα

 

Υλικά: 

  • 1/3 κούπας  ταχίνι
  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο
  • 1/2 κούπα καστανή ζάχαρη (μαλακή κατά προτίμηση)
  • 1/2 κούπα ζάχαρη λευκή
  • 1 κουταλιά μέλι
  • 1 1/2 κουταλάκια βανίλια υγρή (ή ένα φιαλίδιο βανιλλίνη)
  • 1/2 κουταλάκι κανέλα
  • 1/4 κουταλάκι εσπρέσο στιγμής σε σκόνη (ή απλό στιγμιαίο καφέ)
  • 1/4 κουταλάκι αλάτι
  • 1 μεγάλο αυγό περίπου 60-65 γρ
  • 1/2 κουταλάκι μαγειρική σόδα
  • 1 1/2 κούπες αλεύρι για όλα
  • 150 γρ σοκολάτα κουβερτούρα 55% κακάο, κομμένη με μαχαίρι σε ακανόνιστα κομμάτια
  • Νιφάδες αλατιού για γαρνίρισμα 

 

Εκτέλεση: 

  • Χτύπησε με αυγοδάρτη ή με το μίξερ σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, το ταχίνι, τη ζάχαρη, το μέλι, τη βανίλια, τον καφέ και το αλάτι, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Πρόσθεσε το αυγό και συνέχισε το χτύπημα μέχρι το μείγμα να γίνει κρεμώδες.
  • Ανακάτεψε το αλεύρι με τη σόδα και πρόσθεσε τα στο μίγμα με τα υγρά. Κράτησε 24 κομματάκια σοκολάτας κατά μέρος και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη ζύμη. Ανακάτεψε απαλά
  • Το μείγμα θα είναι μαλακό. Μοίρασε το σε 12 ίσα μέρη (βγάζει 12 μεγάλες κουταλιές παγωτού), βάλε τα σε ένα μικρό ταψάκι ή σε πιάτο, σκέπασε με μεμβράνη και βάλε τα στο ψυγείο κατά προτίμηση όλη νύχτα ή για 3-4 ώρες. Μπορείς να τα ψήσεις και αμέσως, αλλά θα έχουν καλύτερο σχήμα και υφή όταν ψηθούν κρύα.
  • Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις και βάλε αντικολλητικό χαρτί σε 2 ταψιά.
  • Πλάσε κάθε κομμάτι ζύμης σε μπαλάκι και μετάφερε το στο ταψί. Θα βάλεις 6 μπισκότα σε κάθε ταψί γιατί θα απλώσουν. Μπήξε τα κομμάτια σοκολάτας που έχεις κρατήσει πάνω σε κάθε μπαλάκι και πασπάλισε ελαφρά με λίγες νιφάδες αλατιού.
  • Ψήσε στη μεσαία/κάτω σχάρα για 11 λεπτά. Τα μπισκότα θα πρέπει να έχουν φουσκώσει και να δείχνουν ψημένα στις άκρες και λίγο άψητα στο κέντρο. Τότε είναι η στιγμή που πρέπει να τα βγάλετε. Χτύπησε ελαφρά το ταψί πάνω στον πάγκο της κουζίνας 2-3 φορές ώστε να ξεφουσκώσουν τα μπισκότα και να αποκτήσουν τις πολυπόθητες «ζάρες»! Αφήστε τα στο αντικολλητικό χαρτί μέχρι να κρυώσουν εντελώς.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Διαφορετική συνταγή για Caesar salad από τον chef του Four Seasons Hôtel George V

 

Πηγή 

 

κεντρική φώτο: unsplash.com/photos/G4zLsxLIpAA

Home