Αυτά είναι τα πιο νόστιμα μπισκότα με ταχίνι και κομμάτια σοκολάτας που έχεις δοκιμάσει
Αν σου αρέσουν τα μπισκότα, αυτά θα γίνουν τα αγαπημένα σου
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Λαχταριστά μπισκότα με καραμέλα και σοκολάτα
Υλικά:
- 1/3 κούπας ταχίνι
- 1/2 κούπα ελαιόλαδο
- 1/2 κούπα καστανή ζάχαρη (μαλακή κατά προτίμηση)
- 1/2 κούπα ζάχαρη λευκή
- 1 κουταλιά μέλι
- 1 1/2 κουταλάκια βανίλια υγρή (ή ένα φιαλίδιο βανιλλίνη)
- 1/2 κουταλάκι κανέλα
- 1/4 κουταλάκι εσπρέσο στιγμής σε σκόνη (ή απλό στιγμιαίο καφέ)
- 1/4 κουταλάκι αλάτι
- 1 μεγάλο αυγό περίπου 60-65 γρ
- 1/2 κουταλάκι μαγειρική σόδα
- 1 1/2 κούπες αλεύρι για όλα
- 150 γρ σοκολάτα κουβερτούρα 55% κακάο, κομμένη με μαχαίρι σε ακανόνιστα κομμάτια
- Νιφάδες αλατιού για γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
- Χτύπησε με αυγοδάρτη ή με το μίξερ σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, το ταχίνι, τη ζάχαρη, το μέλι, τη βανίλια, τον καφέ και το αλάτι, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Πρόσθεσε το αυγό και συνέχισε το χτύπημα μέχρι το μείγμα να γίνει κρεμώδες.
- Ανακάτεψε το αλεύρι με τη σόδα και πρόσθεσε τα στο μίγμα με τα υγρά. Κράτησε 24 κομματάκια σοκολάτας κατά μέρος και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη ζύμη. Ανακάτεψε απαλά
- Το μείγμα θα είναι μαλακό. Μοίρασε το σε 12 ίσα μέρη (βγάζει 12 μεγάλες κουταλιές παγωτού), βάλε τα σε ένα μικρό ταψάκι ή σε πιάτο, σκέπασε με μεμβράνη και βάλε τα στο ψυγείο κατά προτίμηση όλη νύχτα ή για 3-4 ώρες. Μπορείς να τα ψήσεις και αμέσως, αλλά θα έχουν καλύτερο σχήμα και υφή όταν ψηθούν κρύα.
- Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις και βάλε αντικολλητικό χαρτί σε 2 ταψιά.
- Πλάσε κάθε κομμάτι ζύμης σε μπαλάκι και μετάφερε το στο ταψί. Θα βάλεις 6 μπισκότα σε κάθε ταψί γιατί θα απλώσουν. Μπήξε τα κομμάτια σοκολάτας που έχεις κρατήσει πάνω σε κάθε μπαλάκι και πασπάλισε ελαφρά με λίγες νιφάδες αλατιού.
- Ψήσε στη μεσαία/κάτω σχάρα για 11 λεπτά. Τα μπισκότα θα πρέπει να έχουν φουσκώσει και να δείχνουν ψημένα στις άκρες και λίγο άψητα στο κέντρο. Τότε είναι η στιγμή που πρέπει να τα βγάλετε. Χτύπησε ελαφρά το ταψί πάνω στον πάγκο της κουζίνας 2-3 φορές ώστε να ξεφουσκώσουν τα μπισκότα και να αποκτήσουν τις πολυπόθητες «ζάρες»! Αφήστε τα στο αντικολλητικό χαρτί μέχρι να κρυώσουν εντελώς.
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Διαφορετική συνταγή για Caesar salad από τον chef του Four Seasons Hôtel George V
κεντρική φώτο: unsplash.com/photos/G4zLsxLIpAA