Thumbnail

Αυτά είναι τα tips των Ιταλών για να τρως (συχνά) ζυμαρικά και να μην παχαίνεις Αυτά είναι τα tips των Ιταλών για να τρως (συχνά) ζυμαρικά και να μην παχαίνεις

Θα σε πείσουν να ακολουθήσεις το παράδειγμα τους
Ότι η Ιταλία είναι η χώρα των ζυμαρικών το ξέρεις. Ότι οι Ιταλοί όμως τρώνε pasta 3 ή 4 φορές μέσα στην εβδομάδα το ήξερες;

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Υπάρχουν 7 κέντρα συνείδησης, σε ποιο ανήκεις;

 

Ο αριθμός αυτός για σένα που θες να προσέξεις την διατροφή σου ίσως να φαίνεται απαγορευτικός, στην πραγματικότητα όμως δεν είναι. Η Ιταλίδα food blogger, Elena Davis, έρχεται να λύσει το μυστήριο, αποκαλύπτοντας πέντε λόγους που τα spaghetti ίσως τελικά να μην είναι τόσο επιβλαβή για την σιλουέτα σου.

Η σωστή μερίδα 

 Όπως επισημαίνει η Davis οι μερίδες ζυμαρικών που σερβίρουν στα αυθεντικά ιταλικά εστιατόρια δεν ξεπερνούν συνήθως το ένα τρίτο της μερίδας φαγητού που σερβίρεται σε άλλου είδους εστιατόρια σε όλο τον κόσμο. Το κρέας, το ψάρι ή τα λαχανικά που έρχονται ως συνοδευτικό, σερβίρονται ανεξαρτήτως της μερίδας των ζυμαρικών.

 

pasta

unsplash.com/photos/GyOp3TmaP-o

 

Οδηγίες βρασμού 

Τα ζυμαρικά που μαγειρεύονται "Al Dente" έχουν χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη. Όσο περισσότερο μαγειρεύετε τα ζυμαρικά, τόσο λιγότερο πυκνά γίνονται και τόσο μεγαλύτερη είναι η αύξηση του γλυκαιμικού φορτίου μετά την κατανάλωση τους. 

Με τι τα συνοδεύεις; 

Προτίμησε να συνοδεύεις τα μακαρόνια σου με μεσογειακές πινελιές, οι οποίες συχνά είναι και πιο ελαφριές. Μερικές προτάσεις είναι τα λαχανικά, τα θαλασσινά, τα αρωματικά βότανα, το ελαιόλαδο ακόμα και τα μπαχαρικά. Απέφυγε το επιδόρπιο μετά από ένα πλούσιο και χορταστικό πιάτο με pasta για να γλιτώσεις την βαριά αίσθηση στο στομάχι.

Πήγαινε βόλτα 

Οι Ιταλοί έχουν μια αγαπημένη παραδοσιακή συνήθεια, γνωστή και στα ιταλικά ως "fare una passeggiata", που σημαίνει κάνε μια βόλτα μετά ή/και πριν από το γεύμα σου. Με το περπάτημα η διαδικασία της πέψης γίνεται πιο ομαλή, αποφεύγοντας το αίσθημα της υπνηλίας που συνήθως προκαλούν οι υδατάνθρακες.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ήρθε η ώρα να σταματήσεις την…καταστροφολογία

 

Πηγή 

 

πηγή κεντρικής φώτο 

Home