Είναι αρκετές όμως οι φορές που τα πράγματα δεν εξελίσσονται όπως θα ήθελες, γιατί…έτσι είναι η ζωή. Το θέμα είναι να έχεις ένα Plan B, ώστε να έχεις απαραίτητα έτοιμες εναλλακτικές λύσεις για το καθετί που μπορεί να προκύψει.
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: 3 δραστηριότητες που θα σε βοηθήσουν να καθαρίσεις το μυαλό σου
Πώς θα το καταφέρεις αυτό;
‣ Ανάπτυξε τη δημιουργικότητά σου: Σύμφωνα με έρευνες, οι άνθρωποι που είναι σε θέση να βρουν λύσεις σε ένα πρόβλημα είναι περισσότερο δημιουργικοί.
‣ Δες το από άλλη οπτική: Οτιδήποτε μπορεί να μετατραπεί σε κρίση ή πρόβλημα. Αν όμως δεις τον εαυτό σου σαν θύμα σε καθετί αναπάντεχο, η απογοήτευση θα είναι εντονότερη και δε θα έχεις την αυτοπεποίθηση να βρεις ένα Plan B.
‣ Τροποποίησε τη συμπεριφορά σου ως απάντηση στην αλλαγή: Η πραγματική προσαρμοστικότητα ξεκινά με λογική σκέψη και τελειώνει με σκόπιμη δράση.
pexels.com/photo/crop-woman-with-pen-near-computer-4476623/
‣ Άλλαξε τη διαδικασία σκέψης σου και μη λειτουργείς με το σίγουρο: Άλλαξε τη
νοοτροπία "λοιπόν, έτσι έκανα πάντα". Ενώ η αλλαγή μπορεί να συνοδεύεται από φόβο και άγχος, δες την ως ευκαιρία για βελτίωση, μάθηση και ανάπτυξη.
‣ Διατήρησε την ψυχραιμία και την ηρεμία σου: Είναι βασικό να μπορείς να διαχειρίζεσαι και τα θετικά και τα αρνητικά συναισθήματα που δημιουργούνται.
‣ Θέσε μικρούς στόχους: Αυτό θα σε βοηθήσει να αλλάζεις τη διαχείριση σε διάφορες καταστάσεις βήμα βήμα και να εξελίσσεσαι με αποφασιστικότητα.
‣ Εμπιστεύσου τις δυνατότητές σου: Μπορεί ο εαυτός σου να αναλάβει ρόλους που ποτέ δεν είχες φανταστεί: Να εργάζεσαι με νέους και δύσκολους τρόπους ή να βρίσκεσαι σε μια σημαντική αλλαγή στη ζωή σου. Το να πιστεύεις στη δική σου αξία και ικανότητα να μάθεις είναι κάτι που θα βοηθήσει πολύ.
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: 6 τύποι ξεκούρασης που δεν ήξερες ότι χρειάζεσαι (και ο οργανισμός σου τους θέλει απεγνωσμένα)
κεντρική φώτο: pexels.com/photo/faceless-lady-with-notebook-and-laptop-on-floor-at-home-4050302/