Γλυκιά καρυδόπιτα χωρίς ψήσιμο
Χωρίς γλουτένη και vegan και χωρίς, για να μην μείνει κανένας παραπονεμένος!
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κέικ με κανέλα: Το ιδανικό φθινοπωρινό πρωινό
Υλικά:
Για τη βάση:
- 1/3 φλιτζάνι του τσαγιού καρύδια
- 1/2 φλιτζάνι πίτουρο βρώμης
- 2 κ.σ. σιρόπι σφένδαμου
- Λίγο αλάτι
- 2 κ.σ. λάδι καρύδας ή φυτικό λάδι και κράτησε λίγο για να λαδώσεις το ταψί.
Για τη γέμιση:
- 4 δαμάσκηνα μουλιασμένα για 15 λεπτα σε ζεστό ρόφημα γλυκάνισου
- 1/4 cup φλιτζάνι ακατέργαστη καστανή ζάχαρη
- 1/3 φλιτζάνι τσαγιού σιρόπι αγαύης ή βιολογικό μέλι
- 1/2 φλυτζάνι καρύδια σε τρίμα και άφησε και κάποια ολόκληρα
- 1/2 κ.γ. κανέλα
- 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 1/4 κούπας γάλα αμυγδάλου
Εκτέλεση:
Για τη βάση:
- Ξεκίνα ανακατεύοντας όλα τα ξηρά υλικά στο μούλτι. Δε χρειάζεται να γίνουν σκόνη, αρκεί να ανακατευτούν καλά. Λάδωσε το ταψάκι σου με φυτικό λάδι ή με λάδι καρύδας. Στη συνέχεια άπλωσε το μείγμα από το μούλτι στο ταψί και πίεσε την επιφάνειά του για να σχηματίσει μία συμπαγή βάση. Άφησέ το στην άκρη.
Για τη γέμιση:
- Ανακάτεψε στο μούλτι όλα τα υλικά εκτός από το λάδι και τα δαμάσκηνα. Το μείγμα αυτό πρέπει να σε βγει αφράτο και μαλακό. Στη συνέχεια, ενσωμάτωσε στο μείγμα το λάδι καρύδας και τα δαμάσκηνα αφού τα έχεις ψιλοκόψει.
- Άπλωσε το μείγμα στο ταψί σου, πρόσθεσε το ξύσμα από 1 πορτοκάλι και βάλε το στο ψυγείο για μερικές ώρες μέχρι να "δέσει". Για το μέγιστο αισθητικά αποτέλεσμα είναι απαραίτητο να έχει τη σωστή δοσολογία σε λάδι καρύδας.
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μους σοκολάτας με γιαούρτι
κεντρική φώτο: unsplash.com/photos/ScyWQb2gaOg