Thumbnail

Γλυκιά πίτα με κεράσια Γλυκιά πίτα με κεράσια

Το αγαπημένο καλοκαιρινό φρούτο, γίνεται το πιο τέλειο γλυκό!
Ιδανικό για να συνοδεύσεις τον απογευματινό σου καφέ!

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κινέζικο stir fry κοτόπουλο με λαχανικά

 

Εκτέλεση: 

  • 150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1/2 κουτ. του γλυκού κανέλα
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 1 αβγό
  • 4 κουτ. της σούπας γάλα
  • 90 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 350 γρ. ώριμα κεράσια

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Λαχταριστά μπισκότα με καραμέλα και σοκολάτα

 

Υλικά: 

  • Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο σου στους 180 βαθμούς C και στρώνεις μία λαδόκολλα σε ένα στρογγυλό ταψί.
  • Κοσκινίζεις το αλεύρι σου.
  • Σε ένα μπολ, αναμειγνύεις τη ζάχαρη, το αλεύρι και την κανέλα. Ανοίγεις μία λακκούβα στο κέντρο των υλικών και ρίχνεις το αβγό, το γάλα και το λιωμένο βούτυρο. Χτυπάς καλά τα υλικά σου, μέχρι να σχηματιστεί ένα ενιαίο μείγμα.
  • Απλώνεις τη ζύμη σου προσεκτικά στο ταψάκι, κρατώντας τρεις λωρίδες.
  • Καθαρίζεις τα κεράσια σου, αφαιρώντας τα κοτσάνια. Απλώνεις από πάνω την υπόλοιπη ζύμη.
  • Ψήνεις στο φούρνο για 30 με 35 λεπτά να πάρει καστανό χρώμα. Αφήνεις να κρυώσεις ελαφρά και ξεφορμάρεις προσεκτικά τραβώντας από τη λαδόκολλα.
  • Μοιράζεις σε κομμάτια και απολαμβάνεις.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μπιφτέκια γλυκοπατάτας

 

Πηγή 

κεντρική φώτο:tlife.gr/syntages/glyka/syntagi-gia-glykia-pita-me-kerasia/1186113/

Home