Γλυκό ψυγείου με φράουλες και γιαούρτι

Υλικά:

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: H πιο νόστιμη συνταγή για smoothie bowl για να ξεκινήσεις τη μέρα σου


Για τις φράουλες

  • 1 κεσεδάκι φράουλες(500γρ)
  • 3 κ.σ. ζάχαρη
  • 100 γρ. κονιάκ
  • 5-6 φύλλα δυόσμου

Για την κρέμα:

  • 1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
  • 3-4 κλαδάκια δυόσμου (μόνο τα φύλλα ψιλοκομμένα)
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι

Για το σερβίρισμα:

  • Μπισκότα τύπου digestive ή πτί-μπέρ
  • Φρέσκα φύλλα δυόσμου

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Vegan παγωτό μπανάνα-φυστικοβούτυρο


Εκτέλεση:

  • Αφού πλύνεις καλά τις φράουλες, τις κόβεις στη μέση και τις βάζεις σε ένα μπολ με τη ζάχαρη, το κονιάκ και τα φυλλαράκια δυόσμου και βάζεις στο ψυγείο για 5 ώρες τουλάχιστον ή καλύτερα όλο το βράδυ.
  • Ετοιμάζεις την κρέμα, την οποία καλό θα είναι να την κάνεις τουλάχιστον 2 ώρες νωρίτερα ώστε να δέσουν οι γεύσεις και τα αρώματα. Τοποθετείς όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύεις.
  • Τοποθετείς στο ψυγείο και αφήνείς για να δέσει η κρέμα.
  • Συναρμολόγηση του γλυκού: Σε μπολάκι ή ποτήρι σπας  2 μπισκότα από πάνω βάζεις την κρέμα και στο τέλος πάνω-πάνω τις φράουλες και ένα από τα φρέσκα φυλλαράκια δυόσμου.

 
  

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: 3 εύκολες συνταγές για σπιτικά pancakes

 

Πηγή

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ