Γλυκό ψυγείου με φράουλες και γιαούρτι
Ό,τι πιο δροσιστικό μπορείς να φτιάξεις αυτό τον καιρό
Υλικά:
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: H πιο νόστιμη συνταγή για smoothie bowl για να ξεκινήσεις τη μέρα σου
Για τις φράουλες
- 1 κεσεδάκι φράουλες(500γρ)
- 3 κ.σ. ζάχαρη
- 100 γρ. κονιάκ
- 5-6 φύλλα δυόσμου
Για την κρέμα:
- 1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
- 1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
- 3-4 κλαδάκια δυόσμου (μόνο τα φύλλα ψιλοκομμένα)
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
Για το σερβίρισμα:
- Μπισκότα τύπου digestive ή πτί-μπέρ
- Φρέσκα φύλλα δυόσμου
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Vegan παγωτό μπανάνα-φυστικοβούτυρο
Εκτέλεση:
- Αφού πλύνεις καλά τις φράουλες, τις κόβεις στη μέση και τις βάζεις σε ένα μπολ με τη ζάχαρη, το κονιάκ και τα φυλλαράκια δυόσμου και βάζεις στο ψυγείο για 5 ώρες τουλάχιστον ή καλύτερα όλο το βράδυ.
- Ετοιμάζεις την κρέμα, την οποία καλό θα είναι να την κάνεις τουλάχιστον 2 ώρες νωρίτερα ώστε να δέσουν οι γεύσεις και τα αρώματα. Τοποθετείς όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύεις.
- Τοποθετείς στο ψυγείο και αφήνείς για να δέσει η κρέμα.
- Συναρμολόγηση του γλυκού: Σε μπολάκι ή ποτήρι σπας 2 μπισκότα από πάνω βάζεις την κρέμα και στο τέλος πάνω-πάνω τις φράουλες και ένα από τα φρέσκα φυλλαράκια δυόσμου.
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: 3 εύκολες συνταγές για σπιτικά pancakes