Χριστουγεννιάτικες δίπλες με μέλι και καρύδια
Τι θα έλεγες για σπιτικές, μελωμένες δίπλες;
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ :To πρωινό της Κυριακής θέλει french toast και έχουμε την καλύτερη συνταγή
Υλικά:
- 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κιλό ζάχαρη
- 1 κιλό νερό
- 1 κιλό μέλι
- 2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι καρύδια
- 1 κουτ. του γλυκού ζάχαρη
- 10 αβγά
- 1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι
- 1 σφηνάκι λικέρ ή ούζο
- 1 κουτ. της σούπας κανέλα
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Λαχταριστά μπισκότα με καραμέλα και σοκολάτα
Εκτέλεση:
- Σε ένα μεγάλο μπολ, σπας τα αυγά και τα χτυπάς, ρίχνοντας σιγά-σιγά το λεμόνι, το αλάτι και τη ζάχαρη.
- Προσθέτεις το αλεύρι, και αρχίζεις να ανακατεύεις πολύ καλά, σα να ζυμώνεις.
- Καλύπτεις το μπολ με τη ζύμη με μία μεμβράνη και το αφήνεις να φουσκώσει για περίπου μία ώρα.
- Αφού περάσει η μία ώρα, αρχίζεις να πλάθεις τη ζύμη στο σχήμα της δίπλας. Αν χρειάζεσαι βοήθεια, μπορείς να χρησιμοποιήσεις πλάστη. Το πάχος του φύλλου σου να μην ξεπερνά τα 3 εκατοστά.
- Παράλληλα, σε μία κατσαρόλα βάζεις λάδι να βράζει.
- Αφού έχεις δημιουργήσει τις δίπλες, αρχίζεις να τις τοποθετείς σιγά – σιγά στην κατσαρόλα.
- Χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι, τις γυρνάς αρκετές φορές, προκειμένου να ψηθούν και από τις δύο πλευρές.
- Μόλις πάρουν το χρυσαφένιο τους χρώμα, τις αφαιρείς από την κατσαρόλα και τις τοποθετείς σε μία σχάρα με χαρτί, για να φύγει το περιττό λάδι.
- Σε μία κατσαρόλα με ζεστό νερό, προσθέτεις τη ζάχαρη για περίπου δύο λεπτά. Απομακρύνεις από το μάτι και στην ίδια κατσαρόλα προσθέτεις το μέλι και το λάδι. Ανακατεύεις πολύ καλά.
- Βουτάς την κάθε δίπλα στην κατσαρόλα με το σιρόπι και τις αφήνεις ξανά να “στραγγίξουν”.
κεντρική φώτο: tlife.gr/syntages/xristougenniatikes/syntagi-gia-xristougenniatikes-diples-me-meli-kai-karydia/1247353/