Thumbnail

Η καλύτερη συνταγή για κουραμπιέδες είναι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου Η καλύτερη συνταγή για κουραμπιέδες είναι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Δοκίμασε αυτή την συνταγή και θα θυμηθείς τους παραδοσιακούς κουραμπιέδες που έφτιαχνε η μαμά σου
Χριστούγεννα χωρίς κουραμπιέδες δεν γίνονται, γι’ αυτό σήμερα σου προτείνουμε αυτή την πεντανόστιμη συνταγή.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: 3 υγιεινές συνταγές για να φας τις πατάτες σου

 

Υλικά :

  • 100 γραμ. ζάχαρη άχνη
  • 500 γραμ. βούτυρο
  • 2 κρόκοι
  • 1 αυγό
  • 2 βανίλιες
  • 1/2 κ.γλ. μοσχοκάρυδο
  • 60 γρ. κονιάκ
  • 1 κοφτό κ.γλ. σόδα μαγειρική
  • 150 γραµ. καβουρντισμένο και χοντροκομμένο αμύγδαλο
  • 850 γραµ. αλεύρι γ.ο.χ (ή αλεύρι μαλακό) κοσκινισμένο

Για το άχνισμα:

  • 1 κιλό άχνη ζάχαρη
  • 2 βανίλιες

Εκτέλεση: 

Για τους κουραμπιέδες:

  • Αρχικά πριν ξεκινήσεις τη ζύμη καβουρδίζεις τα αμύγδαλα για να κρυώσουν τελείως.
  • Απλώνεις την αμυγδαλόψιχα ή τα αμύγδαλα με τη φλούδα σε λαμαρίνα να είναι αραιά τα αμύγδαλα μεταξύ τους και τα ψήνουμε για 10′, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 ºC στον αέρα μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
  • Τα αφήνεις να κρυώσουν τελείως.
  • Χοντροκόβεις τα αμύγδαλα αφού κρυώσουν και τα αφήνεις στην άκρη.

Για την ζύμη:

  • Βάζεις στον κάδο του μίξερ το μαλακό βούτυρο και την άχνη. Με το φουέ – σύρμα τα χτυπάς για 1’ σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενωθούν. Δυναμώνεις σταδιακά σε δυνατή ταχύτητα και χτυπάς βούτυρο και ζάχαρη για 8-10′ μέχρι να ασπρίσουν και να γίνουν σαν αφράτη κατάλευκη κρέμα. 
  • Ενδιάμεσα στο χτύπημα σταματάς το μίξερ και σκάβεις τον κάδο και τα τοιχώματα με μαλακή σπάτουλα.
  • Προσθέτεις έναν-έναν τους κρόκους, να τους πίνει το μείγμα κάθε φορά.
  • Προσθέτεις και το ολόκληρο αυγό.
  • Χτυπάς το μίγμα μέχρι να ενσωματωθεί το αυγό και να μη φαίνεται για 1’
  • Χαμηλώνεις την ταχύτητα του μίξερ στο χαμηλό και προσθέτεις το μοσχοκάρυδο, τις βανίλιες και 2 γεμάτες κ.σ. από το συνολικό αλεύρι.
  • Διαλύεις τη μαγειρική σόδα στο κονιάκ και τα ρίχνεις μαζί στη ζύμη του κουραμπιέ.
  • Αλλάζεις εξάρτημα στο μίξερ και συνεχίζεις την ανάδευση με το εξάρτημα Κ.
  • Ανακατεύεις σε χαμηλή ταχύτητα.
  • Εναλλάξ, προσθέτεις στη ζύμη το χοντροκομμένο αμύγδαλο και το κοσκινισμένο αλεύρι. Αλεύρι θα βάλεις όσο σηκώσει. 
  • Πριν πλάσεις τους κουραμπιέδες προθερμαίνεις το φούρνο στους 170 ºC στον αέρα.
  • Παίρνεις μικρά κομμάτια ζύμης 30 γραμ και πλάθεις τους κουραμπιέδες.
  • Τους ψήνεις σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170 ºC στον αέρα στη μεσαία σχάρα για περίπου 35’ μέχρι να σκάσουν από πάνω και να ροδίσουν καλά. 
  • Τους αφήνεις για 5′ να κρυώσουν ελαφρά, για να μην τραβήξει υγρασία το άχνισμα.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Pancakes στον φούρνο, με βρώμη

Πηγή

Home