Καλοκαιρινή μακαρονάδα με σάλτσα πέστο
Είναι πεντανόστιμη, δροσερή και σε λίγα μόλις λεπτά θα την απολαμβάνεις!
Υλικά:
- 1/2 φλιτζάνι κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 2 κουτ. της σούπας παρμεζάνα, τριμμένη
- 1 συσκευασία ζυμαρικά, της επιλογής σου
- μερικά φύλλα βασιλικού
- αλάτι και μαύρο πιπέρι
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αβοκάντο: Το food trend που θα εντάξεις και στο πρωινό σου
Για τη σάλτσα πέστο:
- 4 φλιτζάνια βασιλικός
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 1 φλιτζάνι ξηροί καρποί
- 1 1/2 φλιτζάνι τυρί Παρμεζάνα, τριμμένο
- 1 κουτ. της σούπας χυμό λεμονιού
- 1/2 φλιτζάνι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 1 πρέζα αλάτι
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: O Μύρωνας Στρατής μάς φτιάχνει την μακαρονοσαλάτα της μαμάς του (Βίντεο)
Εκτέλεση:
- Σε μία κατσαρόλα με ελαφρά αλατισμένο νερό, βράζεις τα ζυμαρικά ακολουθώντας τα υλικά της συσκευασίας.
- Παράλληλα, αρχίζεις να ετοιμάζεις τη σπιτική σάλτσα πέστο.
- Σε ένα μπλέντερ, χτυπάς το βασιλικό και το σκόρδο σε μέτρια ένταση για περίπου 45 δευτερόλεπτα. Σταδιακά, προσθέτεις τους ξηρούς καρπούς και το τυρί Παρμεζάνα, μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα. Ολοκληρώνεις με το χυμό λεμονιού και αλατοπιπερώνεις.
- Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά, ανακατεύεις την σάλτσα πέστο, το κρεμμύδι, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύεις με μία ξύλινη κουτάλα για περίπου 5 – 7 λεπτά.
- Απλώνεις τα ζυμαρικά σε ένα ξύλινο πιάτο, περιχύνεις την τελική σάλτσα πέστο με λίγο τυρί τριμμένο και απολαμβάνεις!
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: 3 εύκολες συνταγές για σπιτικά pancakes