Thumbnail

Κουραμπιέδες με εκπληκτικό άρωμα Κουραμπιέδες με εκπληκτικό άρωμα

Εύκολη συνταγή για να φτιάξεις και να φέρεις τις γιορτές στο σπίτι
Οι πιο νόστιμοι κουραμπιέδες που δοκίμασες ποτέ, θα κάνουν το σπίτι να μυρίσει…Χριστούγεννα!

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η σοκολατόπιτα των 3' από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

 

Υλικά: 

  • 500 gr βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κρόκος αυγού
  • 1/4 κ. γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου
  • 1/2 κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2 φλ. άχνη ζάχαρη + έξτρα για την κάλυψη
  • 1/8 κ. γλυκού baking soda
  • 5 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/4 κ. γλυκού αλάτι
  • 1 κ. γλυκού ροδόνερο

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πώς να φτιάξεις μους σοκολάτας χωρίς αυγά 

Εκτέλεση: 

  • Αρχικά, σε ένα μίξερ χτυπάς το βούτυρο σε μέτρια προς μεγάλη ταχύτητα για περίπου 15 λεπτά μέχρι να αφρατέψει.
  • Προσθέτεις τον κρόκο στον κάδο του μίξερ μαζί με το εκχύλισμα βανίλιας και αμυγδάλου και το ροδόνερο.
  • Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύεις μισό φλιτζάνι άχνη ζάχαρη με την baking soda, το αλεύρι και το αλάτι.
  • Ενώ το μίξερ ανακατεύει τα υγρά υλικά σε χαμηλή ταχύτητα, πρόσθεσε τα συστατικά του παραπάνω μπολ και συνεχίζεις να χτυπάς μέχρι να γίνει το μείγμα ομοιογενές.
  • Αν σου φανεί η ζύμη πολύ υγρή ή κολλώδης, πρόσθεσε περισσότερο αλεύρι, μία κουταλιά την φορά, μέχρι να φτάσει να ξεκολλάει από τα δάχτυλά σου.
  • Παίρνοντας δύο κουταλιές από την ζύμη, σχηματίζεις στρογγυλά μπισκότα και τα τοποθετείς σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
  • Παράλληλα, προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
  • Ψήνεις τους κουραμπιέδες για 15 με 20 λεπτά, μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρώμα.
  • Αφήνεις τους κουραμπιέδες σε μια σχάρα να κρυώσουν και επαναλαμβάνεις την διαδικασία με την υπόλοιπη ζύμη.
  • Μόλις κρυώσουν αρκετά, ώστε να τους πιάσεις, τοποθέτησε τους σε μια καθαρή επιφάνεια και πασπάλισε με την άχνη ζάχαρη.
  • Επαναλαμβάνεις το ζαχάρωμα και με τους υπόλοιπους ψημένους κουραμπιέδες.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φτιάξε κριτσίνια με γλυκάνισο και σουσάμι

 

Πηγή

Home