Κρουασάν βουτύρου γεμιστό με scrambled eggs
Είχες σκεφτεί τίποτα πιο νόστιμο για brunch;
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Λαχταριστά μπισκότα με καραμέλα και σοκολάτα
Υλικά:
- 8 κρουασάν βουτύρου, κομμένα στη μέση
- 8 φέτες cheddar
- 8 φέτες καπνιστό ζαμπόν
- 6 μεγάλα αβγά
- 1/3 φλιτζάνι γάλα
- 1/2 φλιτζάνι τριμμένη μοτσαρέλα
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πεντανόστιμη στραπατσάδα
Εκτέλεση:
- Αρχικά, προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180 βαθμούς C και τοποθετείς τις κάτω φέτες των κρουασάν σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
- Βάζεις μία φέτα ζαμπόν και μία φέτα cheddar σε κάθε φέτα κρουασάν.
- Σε ένα μπολ, χτυπάς μαζί τα αβγά με το γάλα και αλατοπίπερο.
- Σε ένα λαδωμένο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ψήνεις τα αβγά, θρυμματίζοντας τα για να γίνουν scrambled.
- Μόλις τα αβγά αρχίζουν να σταθεροποιούνται, προσθέτεις την τριμμένη μοτσαρέλα μέχρι να λιώσει και αφαιρείς το τηγάνι από την φωτιά.
- Μοιράζεις τα scrambled αυγά πάνω από το ζαμπόν και το τυρί και σκεπάζεις με το επάνω μέρος των κρουασάν.
- Ψήνεις στον φούρνο για 10 λεπτά και τα αφήνεις να κρυώσουν ελαφρώς μέχρι να τα σερβίρεις.
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κινέζικο stir fry κοτόπουλο με λαχανικά
κεντρική φώτο: tlife.gr/syntages/how-to-recipes/syntagi-gia-krouasan-voutyrou-gemisto-me-scrambled-eggs/1215028/