Μίνι πιτσάκια με πολύχρωμες πιπεριές
Υπέροχη πρόταση για σήμερα Κυριακή-και όχι μόνο- που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Λαχταριστά ριγκατόνι με κοτόπουλο
Υλικά:
- 500 γρ. έτοιμη ζύμη για πίτσα
- 500 γρ. ντοματίνια
- 1/3 του φλιτζανιού εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 1/2 του φλιτζανιού σάλτσα ντομάτας
- 1 φλιτζάνι τριμμένη μοτσαρέλα
- 1/3 του φλιτζανιού τριμμένη παρμεζάνα
- Μισό σαλάμι, κομμένο σε μικρές φέτες
- Πολύχρωμες πιπεριές, λεπτοκομμένες
- φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος
- 1 πρέζα μαύρο πιπέρι
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: H πιο νόστιμη συνταγή για smoothie bowl για να ξεκινήσεις τη μέρα σου
Εκτέλεση:
- Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς και σε ένα ταψί με λαδόκολλα τοποθετείς τα ντοματίνια, ραντίζεις με ελαιόλαδο και τα αφήνεις να ψηθούν για περίπου 20 λεπτά.
- Κόβεις το ζυμάρι σε 10 ίσα μέρη, πλάθεις σε μπαλάκια και τα ανοίγεις σε κύκλους με πάχος περίπου ένα εκατοστό.
- Με ένα πινέλο, αλείφεις τα ζυμαράκια με λάδι και ζεσταίνεις ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
- Ψήνεις τις ζύμες σου για περίπου τρία λεπτά την κάθε πλευρά και τις μεταφέρεις σε ένα ταψί.
- Μοιράζεις στα ζυμάρια τη σάλτσα ντομάτας, τη μοτσαρέλα και την παρμεζάνα, όλα τα υπόλοιπα υλικά και ψήνεις για περίπου δέκα λεπτά.
- Μοιράζεις και τα ντοματίνια, το βασιλικό και το πιπέρι και σερβίρεις όσο είναι ζεστά.
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το σοκολατένιο κέικ ψυγείου από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου είναι απλά "κόλαση"