Οι γεμιστές πατάτες φούρνου με 4 υλικά του Γιώργου Τσούλη

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Λαχταριστό παγωτό με μπισκότα και φιστίκια

 

Υλικά:

  • 3 πατάτες, πλυμένες
  • 200 γρ. γιαούρτι, στραγγιστό
  • 200 γρ. τυρί γκούντα, τριμμένο
  • 100 γρ. ζαμπόν, κομμένο σε κάθετες φέτες
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
  • Μαϊντανό ψιλοκομμένο, για το σερβίρισμα

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: H πιο νόστιμη συνταγή για smoothie bowl για να ξεκινήσεις τη μέρα σου

 

Εκτέλεση:

  • Τοποθετείς την κάθε πατάτα σε ένα φύλλο αλουμινόχαρτου, τις τρυπάς, τις πασπαλίζεις με αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, τις τυλίγεις και τις ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 60 λεπτά.
  • Μόλις είναι έτοιμες, αφήνεις τις πατάτες να κρυώσουν ελαφρώς και τις κόβεις στη μέση οριζόντια.
  • Κατόπιν, σκάβεις τις πατάτες με ένα κουτάλι, αδειάζεις τη σάρκα τους που αφαίρεσες στο στο multi μαζί με το γιαούρτι και τα χτυπάς, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Ύστερα, γεμίζεις τις πατάτες με το παραπάνω μείγμα και τις αφήνεις στην άκρη.
  • Παράλληλα, τοποθετείς ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και το αφήνεις να κάψει. Αφού κάψει, ρίχνεις μέσα το ζαμπόν και το σοτάρεις πολύ καλά.
  • Μόλις είναι έτοιμο το ζαμπόν, το τοποθετείς πάνω από τις πατάτες, τις πασπαλίζεις με το τυρί gouda και τις ψήνεις εκ νέου στο grill ή στις αντιστάσεις πάνω-κάτω στο δυνατό, μέχρι να πάρει χρώμα το τυρί.
  • Τέλος, πασπαλίζεις με μαϊντανό τις πατάτες και τις σερβίρεις ζεστές.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: 3 εύκολες συνταγές για σπιτικά pancakes

 

Πηγή

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ