Παέγια θαλασσινών

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μπανόφι στο ποτήρι

 

Υλικά: 

  • 800 γρ. γαρίδες αποφλοιωμένες και καθαρισμένες
  • 3/4 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 1/4 κουτ. του γλυκού πιπέρι
  • 1 φλιτζάνι κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι τομάτα ψιλοκομμένη
  • 1 κουτ. της σούπας κάπαρη
  • 1/4 κουτ. του γλυκού σαφράν
  • 1 φλιτζάνι ρύζι νυχάκι
  • 2/3 του φλιτζανιού κρασί λευκό
  • 1/2 φλιτζανιού φασόλια πράσινα
  • 1/4 φλιτζανιού νερό
  • 18 μύδια καθαρισμένα
  • 2 κουτ. της σούπας κόλιαντρο φρέσκο

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μπάρες λεμονιού με blueberries


Εκτέλεση: 

  • Αρχικά, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τσιγαρίζεις ελάχιστο ελαιόλαδο.
  • Πασπαλίζεις τις γαρίδες με λίγο αλάτι και πιπέρι και τις σοτάρεις στο τηγάνι για 2 λεπτά.
  • Τις μεταφέρεις σε ένα μπολ και στη συνέχεια προσθέτεις στο τηγάνι το σκόρδο και το κρεμμύδι. Σοτάρεις για 3 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα.
  • Προσθέτεις την ντομάτα, τη κάπαρη και το σαφράν και άφησέ τα 1 λεπτό. Ανακατεύεις και ρίχνεις 1/4 κ. γλυκού αλάτι, το ρύζι, το κρασί και το ζωμό. Προσθέτεις και τις γαρίδες.
  • Ανακατεύεις με μία ξύλινη κουτάλα, σκεπάζεις το τηγάνι με ένα καπάκι και το αφήνεις το φαγητό σου να σιγοβράσει για 15 λεπτά.
  • Προσθέτεις τα μύδια και τα τηγανίζεις μέχρι να ανοίξουν τα μύδια.
  • Πασπαλίζεις με το κόλιαντρο και σερβίρεις.
     

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Λαχταριστά μπισκότα με καραμέλα και σοκολάτα

 

Πηγή 

κεντρική φώτο: tlife.gr/syntages/thalassina-kai-psaria/syntagi-gia-paegia-thalassinon/1198262/

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ