Thumbnail

Παραδοσιακοί λουκουμάδες με μέλι Παραδοσιακοί λουκουμάδες με μέλι

Εύκολη συνταγή που θα σε ανακηρύξει βασίλισσα της κουζίνας!
Σε αυτό το γλυκό δεν μπορεί να αντισταθεί κανείς, γι’ αυτό ακολούθησε τα βήματα και φτιάξε το στους αγαπημένους σου.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πώς να φτιάξεις μους σοκολάτας χωρίς αυγά 

 

Υλικά: 

  • 2 συσκευασίες ξηρή μαγιά
  • 1 φλιτζάνι ζεστό νερό
  • 1/2 φλιτζάνι ζεστό γάλα
  • 1/4 του φλιτζανιού λευκή ζάχαρη
  • 1 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 1/3 του φλιτζανιού βούτυρο
  • 3 μεγάλα αβγά
  • 4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 φλιτζάνι μέλι
  • 1/2 φλιτζάνι νερό
  • 4 φλιτζάνια λάδι
  • 2 κουτ. του γλυκού κανέλα

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μακαρονάδα με ντοματίνια και ξινομυζήθρα

Εκτέλεση: 

  • Σε ένα μικρό μπολ, αναμειγνύεις το ζεστό νερό και τη μαγιά. Ανακατεύεις μία φορά και το αφήνεις στην άκρη, μέχρι η μαγιά να μαλακώσει.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτεις το ζεστό γάλα, τη ζάχαρη και το αλάτι. Μόλις ανακατέψεις, προσθέτεις το μείγμα από το παραπάνω μπολ και αναμειγνύεις με μία ξύλινη κουτάλα.
  • Στο ίδιο μπολ, προσθέτεις τα αυγά, το βούτυρο και το αλεύρι, μέχρι το μείγμα σου να γίνει απαλό και να αποκτήσει μαστιχωτή υφή. Σκεπάζεις το μπολ με μία μεμβράνη και το αφήνεις να φουσκώσει για 50 λεπτά.
  • Σε ένα τηγάνι, χτυπάς το μέλι και το νερό, μέχρι να δημιουργήσεις το σιρόπι.
  • Σε ένα δεύτερο τηγάνι με προθερμασμένο ελαιόλαδο, ρίχνεις τις μπουκίτσες που έχεις δημιουργήσει από το μείγμα στο μπολ, βρέχοντας κάθε φορά το κουτάλι που χρησιμοποιείς. Τηγανίζεις για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
  • Μεταφέρεις τους λουκουμάδες σε ένα χαρτί και από εκεί σε ένα μπολ. Περιχύνεις το μέλι.

 

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φτιάξε κριτσίνια με γλυκάνισο και σουσάμι

Home