Πειρασμός: Χριστουγεννιάτικα μπισκότα με καραμέλα και σοκολάτα
Λαχταριστά μπισκότα ολικής άλεσης με αλατισμένη καραμέλα
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η σοκολατόπιτα των 3' από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
Υλικά:
- 1 πακέτο μπισκότα τύπου digestive
- 1 φλ. βούτυρο σε κυβάκια
- 1 φλ. ζάχαρη
- 1/2 κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1/4 κ. γλυκού αλάτι
- 1 1/2 φλ. σταγόνες σοκολάτας
- 1/2 φλ. καρύδια ψιλοκομμένα
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: H πιο νόστιμη συνταγή για smoothie bowl για να ξεκινήσεις τη μέρα σου
Εκτέλεση:
- Στρώσε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
- Άπλωσε τα μπισκότα σε μία στρώση πάνω στο χαρτί.
- Σε ένα κατσαρολάκι λιώσε το βούτυρο με την ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι σε μέτρια φωτιά.
- Ανακάτευε το μείγμα συνεχώς για περίπου 15 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα καραμέλας.
- Ρίξε γρήγορα και προσεκτικά την καραμέλα πάνω από τα μπισκότα στο ταψί και άπλωσέ την.
- Πασπάλισε την καραμέλα όσο είναι καυτή με τις σταγόνες σοκολάτας και μετά από δύο λεπτά που θα έχουν λιώσει, άπλωσέ την με σπάτουλά.
- Πασπάλισε την σοκολάτα με τα καρύδια και άφησέ τα να κρυώσουν και να σταθεροποιηθούν τελείως.
- Σπάσε σε κομμάτια και σέρβιρε.
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νόστιμα μπουτάκια κοτόπουλου στο φούρνο