Thumbnail

Πεντανόστιμα Banana Bread χωρίς ζάχαρη Πεντανόστιμα Banana Bread χωρίς ζάχαρη

Το πιο διάσημο ψωμί της προηγούμενης χρονιάς, επιστρέφει στην light εκδοχή του
Το συγκεκριμένο κέικ –ή ψωμί, όπως θες πες το- το λατρεύεις, αλλά δεν το απολαμβάνεις, τόσο συχνά, καθώς δεν θες να χαλάσεις τη γραμμή σου. Σήμερα, μοιραζόμαστε μαζί σου μία συνταγή χωρίς ζάχαρη, για να το καταναλώνεις χωρίς τύψεις.

Υλικά: 

  • 240 γρ. αλεύρι ολικής
  • 4 μπανάνες
  • 120 γρ. μαργαρίνη
  • 100 γρ. στέβια
  • 1 κουτ. του γλυκού ξύδι
  • 1 κουτ. του γλυκού baking powder
  • 1 κουτ. του γλυκού τζίντζερ
  • 1 κουτ. του γλυκού κανέλα
  • 1/2 κουτ. του γλυκού μαγειρική σόδα

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νόστιμα ατομικά τυρόψωμα

Εκτέλεση: 

  • Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο σου στους 180 βαθμούς C.
  • Σε ένα μπολ, προσθέτεις τις μπανάνες και τις λιώνεις με ένα πιρούνι.
  • Σε ένα δεύτερο μπολ, αναμειγνύεις το αλεύρι και το baking powder.
  • Σε ένα τρίτο μεγάλο μπολ, διαλύεις το βούτυρο και τη στέβια, μέχρι να αποκτήσουν την υφή κρέμας. Προσθέτεις τις πολτοποιημένες μπανάνες, τη μαγειρική σόδα, τα αβγά, το ξύδι και το εκχύλισμα βανίλιας. Ομογενοποιείς.
  • Με μία σπάτουλα, αναδιπλώνεις το μείγμα με το αλεύρι και το ενώνεις με το υπόλοιπο μείγμα. Ανακατεύεις μέχρι το μείγμα σου να “δέσει”.
  • Περιχύνεις το μείγμα σου σε μία φόρμα κέικ και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 50 λεπτά.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Energy ball με σοκολάτα και βρώμη χωρίς ψήσιμο

Πηγή

 

κεντρική φώτο: pexels.com/photo/brown-cookies-on-brown-paper-4114145/

Home