Thumbnail

Πες μου πώς κάθεσαι να σου πω τον πραγματικό σου χαρακτήρα Πες μου πώς κάθεσαι να σου πω τον πραγματικό σου χαρακτήρα

Θα σου αποκαλύψει πολλά για την προσωπικότητα σου
Έχεις παρατηρήσει πώς κάθεσαι; Σταυροπόδι; Μήπως σταυρώνεις τους αστραγάλους σου ή κρατάς τα πόδια σου κλειστά;

Όποιος κι αν είναι, αποκαλύπτει συγκεκριμένα στοιχεία της προσωπικότητάς σου:  

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: 3 δραστηριότητες που θα σε βοηθήσουν να καθαρίσεις το μυαλό σου


1. Με γόνατα ενωμένα
Στοιχεία προσωπικότητας:
Έξυπνος, λογικά σκεπτόμενος, συνεπής, εργατικός, λάτρης της καθαριότητας, ειλικρινής αλλά συγκρατημένος.

Σε μια μελέτη από ερευνητές στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Οχάιο, αποκαλύφθηκε ότι οι άνθρωποι που κάθονται με τα γόνατα ενωμένα θεωρούνται ικανοί για τη θέση εργασίας, για την οποία δίνουν συνέντευξη. Διαπιστώθηκε επίσης ότι είναι εκείνοι που πιστεύουν στον εαυτό τους και τις δεξιότητές τους. Έχουν μια υγιή,  θετική εικόνα για τον εαυτό τους και ως αποτέλεσμα, έχουν λιγότερες ανασφάλειες. Είναι επίσης δείκτης υψηλού επιπέδου αυτοπεποίθησης. Είναι έξυπνοι, λογικοί και ακριβείς στα ραντεβού τους ή την ώρα προσέλευσης στη δουλειά τους. Διατηρούν τακτοποιημένο και καθαρό τον χώρο εργασίας, το σπίτι, την κουζίνα ή το γραφείο. Είναι ειλικρινείς αλλά αρκετά συγκρατημένοι, δεν κουτσομπολεύουν ή να μιλάνε πίσω από την πλάτη για άλλους. Προτιμούν να κρατούν υπό έλεγχο τα συναισθήματά τους, παρά να δημιουργήσουν μια σκηνή ή να εμπλακούν σε συγκρούσεις. 


2. Σταυροπόδι
Στοιχεία προσωπικότητας:
Άνθρωπος με καλλιτεχνικές τάσεις, δημιουργικός, ονειροπόλος, με αρκετή φαντασία, σε άμυνα ή κλειστός χαρακτήρας.

Μελέτες έχουν αποκαλύψει ότι αν κάθεσαι με σταυρωμένα πόδια, συχνά έχεις δημιουργικές και πρωτότυπες ιδέες. Είσαι ευφάνταστος, ονειροπόλος και μπορεί να χαθείς στις σκέψεις σου, ακόμα κι αν είσαι με παρέα. Παρότι έχεις έντονη προσωπικότητα, προτιμάς να μένεις απαρατήρητος σε ένα χώρο. Το να κάθεσαι σταυροπόδι, επίσης, σημαίνει ότι έχεις αμυντική ή εσωστρεφή στάση. Φυλάγεσαι και δε θέλεις να αφήσεις να μπει κάποιος ζωή σας, φοβάσαι ή κρύβεις τις ανασφάλειές σου. Ωστόσο, αυτό δεν είναι απόλυτο, καθώς εξαρτάται από το πόσο χαλαρά ή σφιγμένα κάθεσαι.  Εάν κάθεστε χαλαρός στην καρέκλα σου, με τα πόδια σταυρωμένα και το πόδι προς την κατεύθυνση του ατόμου απέναντί σου, τότε έχεις αυτοπεποίθηση και απολαμβάνεις τη συζήτηση. Ενώ, αν κάθεσαι σαν να σε έχουν "καρφώσει", με τα πόδια σας σφιχτά σταυρωτά, τότε πιθανότατα να αισθάνεσαι άβολα. Κατά τη διάρκεια μιας συνομιλίας, το να κάθεσαι με σταυρωμένα πόδια θεωρείται ότι αδιαφορείς, ειδικά αν το πόδι σου δείχνει προς την πόρτα ή μακριά από το άτομο με το οποίο μιλάς. 

 

sitting

unsplash.com/photos/ho8fMnk0oWA

 

3. Σταυρωμένοι αστράγαλοι
Στοιχεία προσωπικότητας: Κομψός, εκλεπτυσμένος, προσγειωμένος, με αυτοπεποίθηση, φιλόδοξος, υπερήφανος.

Αν κάθεστε έτσι, έχεις έναν "βασιλικό" τρόπο ζωής και σου αρέσει η πολυτέλεια. Είσαι κομψός, εκλεπτυσμένος και προσγειωμένος. Δείχνεις ότι έχεις αυτοπεποίθηση και άνεση σε οποιαδήποτε κατάσταση. Σπάνια σε πιάνει πανικός και αφήνεις τα πράγματα να κινούνται με τον δικό τους ρυθμό. Στην πραγματικότητα, έχεις την ικανότητα να βγάζεις και στους γύρω σου αυτοπεποίθηση. Θα δουλέψεις σκληρά και ακούραστα για να πετύχεις τους στόχους σου. Η φιλοδοξία σου είναι μεγάλη και έχεις ακράδαντη την πεποίθηση ότι η σκληρή δουλειά σου θα φέρει καρπούς. Είσαι καλός ακροατής και κρατάς τα μυστικά όλων. Ωστόσο, δεν θα μοιραστείς τα δικά σου ή την επόμενη κίνησή σου με κανέναν άλλον. Είσαι αρκετά αλαζόνας σε θέματα που αφορούν στα προσωπικά σου. Τείνεις επίσης να ασχολείσαι αρκετά με την εμφάνισή σου και ντύνεσαι ή φτιάχνεσαι ανάλογα με την περίσταση. Εμπειρογνώμονες συμπεριφοράς και ψυχολόγοι αναφέρουν ότι ορισμένες φορές το να κάθεσαι με τους αστραγάλους σταυρωμένους είναι ένδειξη αμυντικότητας και ανασφάλειας. 

 

4.  Σταυροπόδι, με τον αστράγαλο πάνω στο γόνατο
Στοιχεία προσωπικότητας:
Με αυτοπεποίθηση, σιγουριά, επιχειρήματα, κυριαρχικός, νεανικός και ανταγωνιστικός. 

Αν κάθεσαι με τα πόδια σου σταυρωμένα, έτσι ώστε να έχεις τον έναν αστράγαλο πάνω από το άλλο γόνατο, τότε αυτό φανερώνει ότι έχεις αυτοπεποίθηση και θέλεις να κυριαρχείς. Είσαι άνετος, χαλαρός, γεμάτος σιγουριά, με νεανικό στιλ. Νιώθεις ασφαλής και ικανοποιημένος με τον εαυτό σου. Ακόμα κι αν αισθάνεσαι ότι σου λείπει κάτι, θα στύψεις το μυαλό για να βρεις τρόπο, ώστε να εκπληρώσεις τις επιθυμίες σου. Θα βάλεις στόχους και θα δουλέψεις έξυπνα μέχρι να τους πετύχεις. Η δημιουργία της καριέρας και η εκπαίδευσής σου αποτελεί προτεραιότητα σου. Δεν σημαίνει ότι δεν απολαμβάνεις άλλες πτυχές της ζωής, αλλά εκεί θα ρίξεις το μεγαλύτερο βάρος. Έχεις ανάγκη από προσωπικό χώρο και ιδιωτικότητα και συνήθως το δωμάτιό σου ή η ντουλάπα σου είναι τα μεγαλύτερα του σπιτιού. Οι εμπειρογνώμονες έχουν επίσης παρατηρήσει ότι οι άνθρωποι που κάθονται έτσι πιστεύουν ότι όλα έχουν τον δικό τους χρόνο και τόπο και βλέπουν μια τάξη και αρμονία σε όλα. 

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: 3 εύκολοι τρόποι για να μείνεις ψύχραιμη ό,τι κι αν προκύψει

 

Πηγή 

πηγή κεντρικής φώτο 

Home