Thumbnail

Πώς να φτιάξεις λουκουμάδες μήλου Πώς να φτιάξεις λουκουμάδες μήλου

Το πιο λαχταριστό φθινοπωρινό επιδόρπιο από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο
Σήμερα το απόγευμα, ξέρεις τι θα φτιάξεις και μετά θα καλέσεις τις φιλενάδες σου για καφέ και κους κους.

ΥΛΙΚΑ

  • 2-3 φλ. ελαιόλαδο (για το τηγάνισμα) 
  • 1 φλ. (140 γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
  • ¼ φλ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/3 φλ. γάλα
  • 1 αυγό
  • 1 φλ. μήλο, ψιλοκομμένο
  • ½ φλ. ζάχαρη άχνη (κοσκινισμένη) 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πώς να φτιάξεις φωλιές με σοκολάτα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Θερμαίνεις το φούρνο στους 100C για να κρατήσεις ζεστούς τους λουκουμάδες.
  • Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνεις καλά το ελαιόλαδο.
  • Σε ένα μπολ ρίχνεις το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύεις.
  • Προσθέτεις το γάλα και το αυγό και χτυπάς, μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.
  • Ρίχνεις στο μείγμα το μήλο.
  • Με δύο κουτάλια φτιάχνεις λουκουμάδες από το μείγμα και τους βάζεις έναν-έναν στην κατσαρόλα με το ζεστό ελαιόλαδο.
  • Τηγανίζεις τους λουκουμάδες για 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και τους μεταφέρεις σε μια πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  • Μέχρι να ολοκληρώσεις το τηγάνισμα με το υπόλοιπο μείγμα, κρατάς τους έτοιμους λουκουμάδες ζεστούς στον φούρνο.
  • Πασπαλίζεις τους λουκουμάδες με ζάχαρη άχνη και τους σερβίρεις ζεστούς. 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γλυκό ψυγείου με γάλα χωρίς λιπαρά 

Πηγή 

Home