Πώς να φτιάξεις λουκουμάδες μήλου
Το πιο λαχταριστό φθινοπωρινό επιδόρπιο από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο
ΥΛΙΚΑ
- 2-3 φλ. ελαιόλαδο (για το τηγάνισμα)
- 1 φλ. (140 γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
- ¼ φλ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1/3 φλ. γάλα
- 1 αυγό
- 1 φλ. μήλο, ψιλοκομμένο
- ½ φλ. ζάχαρη άχνη (κοσκινισμένη)
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πώς να φτιάξεις φωλιές με σοκολάτα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Θερμαίνεις το φούρνο στους 100C για να κρατήσεις ζεστούς τους λουκουμάδες.
- Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνεις καλά το ελαιόλαδο.
- Σε ένα μπολ ρίχνεις το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύεις.
- Προσθέτεις το γάλα και το αυγό και χτυπάς, μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.
- Ρίχνεις στο μείγμα το μήλο.
- Με δύο κουτάλια φτιάχνεις λουκουμάδες από το μείγμα και τους βάζεις έναν-έναν στην κατσαρόλα με το ζεστό ελαιόλαδο.
- Τηγανίζεις τους λουκουμάδες για 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και τους μεταφέρεις σε μια πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
- Μέχρι να ολοκληρώσεις το τηγάνισμα με το υπόλοιπο μείγμα, κρατάς τους έτοιμους λουκουμάδες ζεστούς στον φούρνο.
- Πασπαλίζεις τους λουκουμάδες με ζάχαρη άχνη και τους σερβίρεις ζεστούς.
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γλυκό ψυγείου με γάλα χωρίς λιπαρά