Πώς να φτιάξεις λουκουμάδες μήλου

ΥΛΙΚΑ

  • 2-3 φλ. ελαιόλαδο (για το τηγάνισμα) 
  • 1 φλ. (140 γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
  • ¼ φλ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/3 φλ. γάλα
  • 1 αυγό
  • 1 φλ. μήλο, ψιλοκομμένο
  • ½ φλ. ζάχαρη άχνη (κοσκινισμένη) 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πώς να φτιάξεις φωλιές με σοκολάτα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Θερμαίνεις το φούρνο στους 100C για να κρατήσεις ζεστούς τους λουκουμάδες.
  • Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνεις καλά το ελαιόλαδο.
  • Σε ένα μπολ ρίχνεις το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύεις.
  • Προσθέτεις το γάλα και το αυγό και χτυπάς, μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.
  • Ρίχνεις στο μείγμα το μήλο.
  • Με δύο κουτάλια φτιάχνεις λουκουμάδες από το μείγμα και τους βάζεις έναν-έναν στην κατσαρόλα με το ζεστό ελαιόλαδο.
  • Τηγανίζεις τους λουκουμάδες για 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και τους μεταφέρεις σε μια πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  • Μέχρι να ολοκληρώσεις το τηγάνισμα με το υπόλοιπο μείγμα, κρατάς τους έτοιμους λουκουμάδες ζεστούς στον φούρνο.
  • Πασπαλίζεις τους λουκουμάδες με ζάχαρη άχνη και τους σερβίρεις ζεστούς. 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γλυκό ψυγείου με γάλα χωρίς λιπαρά 

Πηγή 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ