Πώς να φτιάξεις μακαρονάδα με βούτυρο και μανιτάρια
Υλικά (για δυο μερίδες)
- 500 γρ ζυμαρικά (σπαγγέτι κατά προτίμηση)
- 1 κουταλιά ελαιόλαδο
- 1/2 κούπα φρυγανισμένο και τριμμένο ψωμί ή χοντροκομμένη φρυγανιά
- αλάτι και πιπέρι
- 8 κουταλιές βούτυρο
- 3 σκελίδες σκόρδο (λιωμένες)
- 500 γρ μανιτάρια
- 4 κλωνάρια θυμάρι
- 2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαιντανό
ΔΙΑΒΑΣΕ:Πώς να φτιάξεις μακαρόνια χωρίς γλουτένη με πέστο παντζαριού
Εκτέλεση
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βράζεις αλατισμένο νερό και τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίζεις. Ζεσταίνεις το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια θερμοκρασία. Προσθέτεις τα ψίχουλα και τα σοτάρεις μέχρι να ροδίσουν, για 3-5 λεπτά. Πασπαλίζεις με αλάτι και πιπέρι. Μόλις είναι έτοιμο, αφήνεις την άκρη. Λιώνεις το βούτυρο στο τηγάνι σε χαμηλή θερμοκρασία, μία κουταλιά κάθε φορά, μέχρι να λιώσει εντελώς. Προσθέτεις το σκόρδο και σοτάρεις για ένα λεπτό. Στη συνέχεια, βάζεις τα μανιτάρια και το θυμάρι. Ανακατεύεις μέχρι τα μανιτάρια να ροδίσουν και να μαλακώσουν, περίπου για 5-6 λεπτά. Πασπαλίζεις με λίγο αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύεις μαζί τα ζυμαρικά, με τα μανιτάρια και το ψωμί. Πασπαλίζεις με μαϊντανό και τα σερβίρεις ζεστά.
ΔΙΑΒΑΣΕ:Πεντανόστιμη μακαρονάδα με μόλις 3 υλικά