Thumbnail

Πώς να φτιάξεις μακαρόνια χωρίς γλουτένη με πέστο παντζαριού Πώς να φτιάξεις μακαρόνια χωρίς γλουτένη με πέστο παντζαριού

Μια διαφορετική συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη
Tα ζυμαρικά είναι ένα υλικό που μπορείς να "παίξεις" μαζί του και δεν το βαριέσαι ποτέ. Όχι από τη στιγμή που υπάρχουν τέτοιες συνταγές.

Υλικά

  • 400 γρ. σπαγγέτι χωρίς γλουτένη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 2 σκ. σκόρδο
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 κ.σ. χυμό λεμόνι
  • 500 γρ. παντζάρια (βρασμένα) 
  • 100 γρ. καρύδια
  • 50 γρ. παρμεζάνα (τριμμένη) 

Για το σερβίρισμα

30 γρ. καρύδια

1 κ.γ. ελαιόλαδο

30 γρ. παρμεζάνα (τριμμένη) 

φύλλα βασιλικού

Εκτέλεση

  • Σε κατσαρόλα με νερό που βράζει, προσθέτεις αλάτι και βράζεις τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Σε ένα μπλέντερ βάζεις το ελαιόλαδο, τα σκόρδα κομμένα σε κομμάτια, αλάτι, πιπέρι, ξύσμα και χυμό από το λεμόνι και χτυπάς καλά μέχρι να διαλυθεί τελείως το σκόρδο.
  • Βάζεις τα παντζάρια και χτυπάς καλά μέχρι να πολτοποιηθούν.
  • Στη συνέχεια, προσθέτεις τα καρύδια και χτυπάς μέχρι να διαλυθούν τελείως.
  • Τέλος, βάζεις την παρμεζάνα και χτυπάς για λίγα δευτερόλεπτα.
  • Τοποθετείς ένα τηγάνι στη φωτιά.
  • Σουρώνεις τα ζυμαρικά και τα βάζεις στο τηγάνι. Προσθέτεις 2 κουτάλες της σούπας από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά, τη σάλτσα με το παντζάρι και ανακατεύεις για 1-2 λεπτά μέχρι να απορροφήσουν τα ζυμαρικά τη σάλτσα.
  • Αφαιρείς και σερβίρεις με καρύδια σπασμένα, την παρμεζάνα, το ελαιόλαδο και τα φύλλα βασιλικού.

Διάβασε επίσης 

Pasta Salad with Pineapple

Ζυμαρικά με τόνο

Λαζάνια με κιμά γαλοπούλας από τον Άκη Πετρετζίκη

 

 

 

 Πηγή 

 

Home