Πώς να φτιάξεις μακαρόνια χωρίς γλουτένη με πέστο παντζαριού
Μια διαφορετική συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη
Υλικά
- 400 γρ. σπαγγέτι χωρίς γλουτένη
- αλάτι
- πιπέρι
- 50 γρ. ελαιόλαδο
- 2 σκ. σκόρδο
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- 1 κ.σ. χυμό λεμόνι
- 500 γρ. παντζάρια (βρασμένα)
- 100 γρ. καρύδια
- 50 γρ. παρμεζάνα (τριμμένη)
Για το σερβίρισμα
30 γρ. καρύδια
1 κ.γ. ελαιόλαδο
30 γρ. παρμεζάνα (τριμμένη)
φύλλα βασιλικού
Εκτέλεση
- Σε κατσαρόλα με νερό που βράζει, προσθέτεις αλάτι και βράζεις τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Σε ένα μπλέντερ βάζεις το ελαιόλαδο, τα σκόρδα κομμένα σε κομμάτια, αλάτι, πιπέρι, ξύσμα και χυμό από το λεμόνι και χτυπάς καλά μέχρι να διαλυθεί τελείως το σκόρδο.
- Βάζεις τα παντζάρια και χτυπάς καλά μέχρι να πολτοποιηθούν.
- Στη συνέχεια, προσθέτεις τα καρύδια και χτυπάς μέχρι να διαλυθούν τελείως.
- Τέλος, βάζεις την παρμεζάνα και χτυπάς για λίγα δευτερόλεπτα.
- Τοποθετείς ένα τηγάνι στη φωτιά.
- Σουρώνεις τα ζυμαρικά και τα βάζεις στο τηγάνι. Προσθέτεις 2 κουτάλες της σούπας από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά, τη σάλτσα με το παντζάρι και ανακατεύεις για 1-2 λεπτά μέχρι να απορροφήσουν τα ζυμαρικά τη σάλτσα.
- Αφαιρείς και σερβίρεις με καρύδια σπασμένα, την παρμεζάνα, το ελαιόλαδο και τα φύλλα βασιλικού.
Διάβασε επίσης
Λαζάνια με κιμά γαλοπούλας από τον Άκη Πετρετζίκη