Πώς να φτιάξεις μπούτι κοτόπουλο στο φούρνο με σάλτσα κράνμπερι & πουρέ από σελινόριζα
Αρκεί να ακολουθήσεις τη συνταγή του chef de cuisine Γιώργου Ερωτοκρίτου
Υλικά
Για το Κοτόπουλο
- 4 μπούτια κοτόπουλο
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι καπνιστή πάπρικα
- ½ κουταλάκι κουρκουμά
- αλάτι & πιπέρι
Για τη σάλτσα κράνμπερι
- ½ κιλό κράνμπερις (κατεψυγμένα)
- 1 ½ κουταλιά καστανή ζάχαρη
- 1 κουταλιά βαλσάμικο
- 1 κουταλάκι ροζ πιπέρι
Για το πουρέ σελινόριζας
- 1 σελινόριζα ( καθαρισμένη)
- ½ φλιτζάνι νερό
- ½ φλιτζάνι γάλα
- 1 κουταλάκι φρέσκο θυμάρι (ψιλοκομμένο)
- αλάτι & πιπέρι
Διάβασε ακόμη: Σαλάτα με ρόκα και τυρί μοτσαρέλα
Eκτέλεση
Για το κοτόπουλο
- Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 175 βαθμούς.
- Βάζεις σε ένα μπολ τα μπούτια κοτόπουλου, το ελαιόλαδο , τον κουρκουμά, την καπνιστή πάπρικα, αλατοπιπερώνεις και αναμειγνύεις καλά να μαριναριστούν.
- Βάζεις τα μπούτια κοτόπουλου σε ένα ταψί με λαδόχαρτο και ψήνεις στον φούρνο για 20-25 λεπτά μέχρι να ψηθούν και να πάρουν ένα καφέ έντονο χρώμα.
Για τη σάλτσα κράνμπερι
- Βάζεις σε μια μέτρια κατσαρόλα τα κράνμπερις, τη ζάχαρη, το βαλσάμικο, το ροζ πιπέρι και ψήνεις σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν και τα κράνμπερις βγάλουν όλα τους τα υγρά.
- Μετά μπλεντάρεις τη σάλτσα μέχρι να έχει μια ελαφρώς λεία υφή. Αν χρειαστεί, προσθέτεις λίγο νερό κατά το μπλεντάρισμα. Όταν είναι έτοιμη, την κρατάς στην άκρη και πριν σερβίρεις, δίνεις μια βράση της σάλτσας.
Για τον πουρέ σελινόριζας
- Κόβεις τη σελινόριζα σε μικρά κομμάτια.
- Σε μια κατσαρόλα βάζεις τη σελινόριζα, το νερό, το γάλα, το θυμάρι και βράζεις σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ψηθεί και να μαλακώσει η σελινόριζα. Όταν ετοιμαστεί, μπλεντάρεις μέχρι ο πουρές έχει μια λεία επιφάνεια και αλατοπιπερώνεις
- Τέλος, σερβίρεις τα μπούτια κοτόπουλου με τη σάλτσα κράνμπερι και τον πουρέ σελινόριζας.
Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Ερωτοκρίτου ΕΔΩ